POTRESNA ISPOVEST MAJKE JOVANE PETKOVIĆ: On će da se druži i igra igrice dok moje dete trune u zemlji (VIDEO)

J. ĆOSIN

09. 09. 2021. u 14:22

PRE nekoliko dana je u Nišu održano suđenje Mladenu Gigiću (20) koji je okrivljen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je teške telesne povrede zadobila Jovana Petković (25) iz Žitorađe, od kojih je nakon 10 dana preminula u UKC Niš.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ МАЈКЕ ЈОВАНЕ ПЕТКОВИЋ: Он ће да се дружи и игра игрице док моје дете труне у земљи (ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Gigiću je zamenjen način izdržavanja pritvora, pa će umesto iz zatvorske jedinice na suđenje ubuduće dolaziti iz stana, gde će boraviti sa nanogvicom.

Majka Jovane Petković izjavila je da je ova presuda skandalozna. 

- Znači, on će sedeti kući, igrati igrice, družiti se sa društvom, dok moje dete trune u zemlji, pa ne mogu da se ne zapitam da li bi gospoda dala istu kaznu da se, ne daj Bože, radi o ubici njihove dece.

Kao razlog za puštanje da kaznu izdržava od kuće se navodi "zakasnela adolescentna psihička nezrelost", pa se Vesna zapitala ko mu je dozvolio da vozi ukoliko je psihički nezreo. 

 

- Na prošlom suđenju se nije pojavio, na prošlom suđenju je dobio kućni pritvor, na sledećem će možda opet biti bolestan, pa se neće pojaviti, i tako će on jedan dobar deo svoje kazne odležati kod kuće. Prošlo je skoro 10 meseci otkad se desila nesreća, on još uvek nije osuđen. Koliko se sećam, slučaj malog Andreja se desio mesec dana posle Jovaninog, i već je rešen, pa se pitam šta se toliko čeka, zašto se rasteže - navodi Vesna.

Jovanina majka takođe tvrdi da postoji snimak na kojem se vidi da Mladen nije pružio prvu pomoć Jovani. 

- Postoje snimci, znamo to iz pouzdanih izvora, da postoji snimak koji je zabeležio saobraćajnu nesreću, postoje i svedoci koji su izjavili da dečko uopšte nije ukazao prvu pomoć mom detetu, nego je pozvao svoju majku, znači, njegova majka je stigla na mesto nesreće pre hitne pomoći. Ja ne znam šta tu nije jasno, i zbog čega on još uvek nije osuđen - nastavila je Vesna.

Vesna je napomenula da uopšte ne zna kakav će biti ishod suđenja.

- Nećemo ostati pri ovome, organizovaćemo protest i ovom prilikom želim da pozovem sve građane Niša koji se nađu na mestu protesta da izdvoje malo svog vremena i da se pridruže protestu, jer danas je možda moja Jovana, a sutra možda vaše dete - zaključila je Vesna. 

Zamenica Višeg javnog tužioca Tatjana Stevanović nije se protivila ovakvom predlogu Gigićevog advokata, pa je sud doneo odluku da ublaži meru.

BONUS VIDEO: Miljan Petković, brat Jovane (25) koja je stradala u saobraćajnoj nesreći u Nišu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

SUĐENJE ZA TRAGEDIJU U ŠAINOVCU: Naložena DNK analiza automobila kojim je usmrćen Željko (19)  - pokazaće ko je bio vozač