SUĐENJE ČEKA IZA REŠETAKA: Optuženom za ubistvo u Srbobranu novi pritvor

LJ. P.

28. 07. 2021. u 20:48

REŠENJEM Vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru, ponovo je za 30 dana produžen pritvor Dejanu T. (40) iz Šapca, protiv koga se vodi postupak zbog optužbe da je pre godinu dana usmrtio Zagorku Ćulafić (70) iz Srbobrana.

СУЂЕЊЕ ЧЕКА ИЗА РЕШЕТАКА: Оптуженом за убиство у Србобрану нови притвор

Foto Sajt Srbobran.net

On i dalje ostaje iz rešetaka zbog opasnosti od bekstva, ali i bojazni da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo.

U dosadašnjem toku suđenja, koje je počelo u maju, saslušani su veštak molekularni biolog i fiziolog, kao i svedoci, a usvojen je i dokazni predlog odbrane da se uradi grafološko veštačenje i dopunsko sudsko-medicinsko veštačenje. Sudu su, kako saznajemo, dostavljeni nalazi dopunskog trasološkog i grafološkog veštačenja, ali naredni glavni pretres još nije zakazan.

Ovog četrdesetogodišnjeg Šapčanina policija je uhapsila 28. jula pod sumnjom da je dva dana ranije u Srbobranu, u NJegoševoj 30, u kući u kojoj je sama živela, usmrtio Zagorku Ćulafić. Od zadobijenih povreda, nanetih rukama i tupim predmetom po glavi i telu, nesrećna žena je preminula, a napadač je pobegao.

U njenu kuću policija je 26. jula uveče došla na poziv komšija, jer im je bilo sumnjivo što je nisu videli, niti im se javljala na telefon. Pretpostavlja se da je izgrednik u kuću žene ušao, a zatim i pobegao kroz prozor, jer su ulazna vrata bila zaključana.

Pored beživotnog Zagorkinog tela prekrivenog peškirima i ćebadima, policija je pronašla i ispreturane stvari. Ona je, prema pričama komšija, živela sama u toj iznajmljenoj kući, i koliko je njima poznato nije imala dragocenosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)