MIKI ALEKSIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Viši sud potvrdio prvobitnu odluku

N. B.

09. 07. 2021. u 12:03

KRIVIČNO vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu produžilo je pritvor Miroslavu Miki Aleksiću, koji može trajati najduže 30 dana, zbog opasnosti da bi u kratkom periodu mogao da ponovi krivično delo i jer je za delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna preko 10 godina.

МИКИ АЛЕКСИЋУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Виши суд потврдио првобитну одлуку

Foto D. Živančević

Protiv rešenja može da uloži žalbu Apelacionom sudu. Na teret mu se stavlja više produženih dela silovanja.

Pre nekoliko dana Apelacija je ukinula prvobitno rešenje o produženju pritvora i vratilo je Višem sudu na novo odlučivanje.

Podsetimo, istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica svoje škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Tokom istrage saslušavane su žrtve koje je Aleksić seksualno zlostavljao, a koje su ispričale kroz kakav su pakao prolazile tokom pohađanja časova glume. Odlukom tužilaštva one su i veštačene od strane neuropsihijatara i psihologa, koji su utvrdili da su one trpele “psihičke patnje visokog intenziteta”.

Takođe, potvrđena je i verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Klupko užasa počelo je da se odmotava u januaru kada je glumica Milena Radulović otkrila da ju je silovao učitelj glume kada je imala 17 godina. Kako je tada ispričala, to se nije desilo samo jednom. Milena Radulović ispričala je da su ona i nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavile policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao.

Nakon nje, u javnost je izašla i glumica Iva Ilinčić koja je takođe ispričala strahote koje je doživela u školi glume, a potom su se oglasile i druge Aleksićeve žrtve.

Optuženi Aleksić uhapšen je 16. januara ove godine, nakon čega je na saslušanju negirao navode krivične prijave i optužbe devojaka. Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, sud mu je odredio pritvor, koji mu je do sada više puta produžavan. Poslednji put u junu ove godine zbog bojazni da bi u kratkom roku ponovio krivična dela i zbog uznemirenja javnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)