ODRŽANO ROČIŠTE U SLUČAJU IVANA TODOSIJEVIĆA: Poslanik Srpske liste osuđen na dve godine zatvora zbog izjave o Račku

D.Z.

24. 06. 2021. u 16:09

SUDSKO veće Apelacionog suda (tzv.) Kosova održalo je danas ročište u slučaju Ivana Todosijevića, bivšeg ministra uprave i lokalne samouprave sada poslanika Srpske liste u tzv. Kosovskoj Skupštini koji je odlukom Osnovnog suda u Prištini, petog decembra 2019. godine osuđen na dve godine zatvora za “verbalni delikt “ odnosno zbog njegove izjave o Račku.

ОДРЖАНО РОЧИШТЕ У СЛУЧАЈУ ИВАНА ТОДОСИЈЕВИЋА: Посланик Српске листе осуђен на две године затвора због изјаве о Рачку

Ivan Todosijević

Na današnjem ročištu prema rečima advokata Nebojše Vlajića saslušani su svi argumenti odbrane tako da će žalba na pomenutu presudu biti doneta u zakonskom roku.

I dok ističe da izjava gospodina Todosijevića ne može biti krivično delo već da predstavlja slobodu govora i izražavanja, advokat Vlajić je od suda tražio obustavu postupka jer Todosijevića štiti imunitet, što kako kaže, nije prihvaćeno.

Istovremeno, po rečima advokata Vlajića, predsednik Apelacionog suda u Prištini Hasan Šalja odbio je zahtev o izuzeću sudskog veća ovog suda u slučaju Todosijevića, odnosno zahtev za odacivanje svih albanskih sudija.

Inače, Osnovni sud u Prištini je na zahtev tužilaštva osudio prvostepenom presudom Todosijevića na dve godine zatvora zbog njegove izjave o Račku a koja, kako je navedeno u presudi “ podstiče ili širi nacionalne, verske ili etničke mržnje”.

Todosijević je kao učesnik skupa protiv NATO agresije između ostalog rekao da je “masakr u Račku koji je bio povodod za NATO agresiju čista izmišljotina i da su albanski teroristi koji su sve to izmislili počinili najveće zločine na Kosovu i Metohiji za koje niko nije odgovarao do dan danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVI TRANSPORT:  Ključni faktor zaštite životne sredine i zdravlja