NOŽ SEVNUO ZBOG IMANJA? Pred sudom u Nišu krenuo novi postupak protiv Saše Zdravkovića (57) zbog pokušaja ubistva komšije

J. Ć.

19. 04. 2021. u 20:26

PRED Višim sudom u Nišu u ponedeljak je, zbog izmene sudskog veća, od početka počelo suđenje Nišliji Saši Zdravkoviću (57), koji se tereti da je 11. septembra 2019. pokušao da ubije komšiju Dobrivoja Nikolića kada mu je naneo nekoliko udaraca, ali i ubodnih rana nožem.

НОЖ СЕВНУО ЗБОГ ИМАЊА? Пред судом у Нишу кренуо нови поступак  против Саше Здравковића (57) због покушаја убиства комшије

Foto Arhiva

Zdravković je istakao da ga je Dobrivoje prvi napao kada ga je ugledao u dvorištu kuće u Knez Selu, koje je godinama koristio kao svoje, i da je samo pokušavao da sačuva goli život i odbrani se od komšije.

- Kada je uleteo sa nožem i šipkom u rukama, borio sam se, jer sam se mnogo uplašio, nisam očekivao da me napadne. Kada me je video, upitao me je: "Šta ćeš tu?", a kada sam mu odgovorio da sam u svom dvorištu, počeo je da me gađa kamenjem, a zatim je uleteo u moje dvorište sa nožem i motkom u rukama - ispričao je Zdravković. - Uspeo sam da ga uhvatim za ruke. U tom rvanju došlo je do povređivanja, ali kako, ne mogu da se setim. Tvrdim da nož u tom trenutku nije bio u mojim rukama. Brzo smo napustili plac. Krvario sam od posekotine na licu, pa sam odlučio da odem u KC Niš, zbog čega nisam odmah obavestio policiju. Kada sam stao ispred jedne škole da ostavim prijatelja, koji je bio sa mnom, moj otac je uzeo krvavi nož, koji mi je ostao u gepeku i bacio ga u kontejner, mene nije ništa pitao.

Nikolić je pred sudom rekao da mu je Sašina majka dvorište ustupila na korišćenje pre 30 godina, govoreći da njena deca nisu zainteresovana za život na selu, ali da je svestan da pravno ono pripada porodici Zdravković. On nije poricao ni da je sa nožem ušao u komšijsko dvorište, ali tvrdi da je prethodno Saša "pokucao" na vrata njegovog dvorišta i to sa drvenom motkom.

- Izneo sam nož iz radionice, ali šipku nisam imao. Udario me je u ruku. Kada sam video da sam krvav i da već gubim svest, nekako sam se odgegao do kuće i pozvao komšiju da mi pomogne. Njegova žena je otvorila i prevezli su me u bolnicu. Nikada mi niko ranije nije prebacivao što koristim dvorište - tvrdio je na sudu Dobrivoje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024