VERKU (69) UBIO TOČAK AUTOBUSA, PRIVEDEN MEHANIČAR: Oglasilo se Prvo osnovno javno tužilaštvo o nesreći kod kod Karađorđevog parka (FOTO)

Š.Marović

19. 03. 2024. u 17:44

SUGRAĐANKA Verka J. (69) preminula je danas u Urgentnom centru nakon što je udario otpali točak autobusa privatnog prevoznika na liniji 78 u ponedeljak u 13.35 sati u Bulevaru oslobođenja, kod Karađorđevog parka!

ВЕРКУ (69) УБИО ТОЧАК АУТОБУСА, ПРИВЕДЕН МЕХАНИЧАР: Огласило се Прво основно јавно тужилаштво о несрећи код код Карађорђевог парка (ФОТО)

Foto: D. Milovanović

U ovoj nesreći lakše je povređena i Snežana J.(59), koja je puštena na kućno lečenje. Ovim povodom oglasilo se i Prvo osnovno javno tužilaštvo koje u saopštenju navodi da je po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno zadržavanje mehaničara I.R. na 48 sati. Reč je o zaposlenom u preduzeću "Banbus", kojem autobus pripada i koji je bio zadužen za dnevni pregled vozila.

Mehaničar će, kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, sutra biti saslušan u svojstvu osumnjičenog zbog osnova sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Voze na potezu 500

PRIVATNI prevoznik "Banbus" saobraća na nekoliko gradskih linija, 78, 50, 51, 54, 59, 78, 406, minibusu A1, a nalazi se i u konzorcijumu "Avala bus 500" koji drži potez 500, među kojima je i problematična 511. Oni uglavnom voze liniju 512, na koju građani Sremčice takođe iznose brojne probleme.

- U zavisnosti od odbrane osumnjičenog biće doneta odluka da li će ovo tužilaštvo eventualno podneti predlog za određivanje pritvora I.R. - kažu u Tužilaštvu.

Kako su ispričali očevici ovog događaja, sa autobusa je u toku vožnje otpao levi zadnji točak, kotrljao se dvadesetak metara i udario dve žene koje su bile na trotoaru. Ovo je potvrdio sudski veštak Milivoje Đurković, koji je bio na licu mesta po nalogu Tužilaštva.

Verka J. je od siline udara ostala prikovana uz ogradu Infektivne klinike, odakle su odmah stigli lekari do dolaska Hitne pomoći. Žena je bila bez svesti i pulsa. Vozilom je upravljao pedesetogodišnji vozač iz Sri Lanke, koji je alkotestiran. Prema nezvaničnim navodima iz policije, test je bio negativan.

Tragično nastradala žena u nesreći je zadobila ozbiljne povrede glave i u teškom stanju dovezena je u Urgentni centar, gde je operisana. Ipak, borba lekara da je spasu se završila neuspešno, preminula je danas oko podne.

Incidenti na autobusima linije 78 privatnog prevoznika "Banbus" d.o.o. dešavali su se i prethodnih godina. Nesreća u kojoj je povređena voditeljka Dea Đurđević dogodila se 7. februara 2019. godine. Autobus na liniji 78 je tada u ranim jutarnjim satima proklizao na nizbrdici Ulice Ljutice Bogdana i udario u voditeljku koja je stajala na trotoaru sa ženom s kojom je prethodno imala lakši sudar. Autobus je Dei priklještio levu ruku i teško je povredio. Šofer je, posle sporazuma sa tužilaštvom osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana, sa rokom provere od tri godine i zabranu upravljanja motornim vozilom D kategorije godinu dana.

Bez odgovora

POKUŠAJI "Novosti" da od nadležnih iz Grada dobiju informacije o ovom incidentu bile su bezuspešni, kao i od privatnog prevoznika "Banbus" d.o.o. sa kojim Grad ima ugovor.

Takođe, krajem jula iste godine putnici B.S.(58), D.R.(60), Lj.L.(63), Z.D.(46), I.M.(35) i D.L.(77), kao i jedna dvomesečna beba povređeni su u "Banbusovom" autobusu koji saobraća na liniji 78 kada je tokom vožnje iznad vrata eksplodirala boca za vazduh. Nezgoda se dogodila u Ulici neznanog junaka, a boca se nalazila iznad središnjeg ulaza u vozilo. Boca koja je pukla pala je starijoj putnici na glavu i teško je povredila. Hitna pomoć je nju, zajedno s još četvoro putnika, prebacila u Urgentni centar.


 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024