"STAJAO JE NAD MOJIM DETETOM I REŽAO" Vlasnički pas napao devojčicu (9) na igralištu u Sremskoj Mitrovici

Novosti onlajn

29. 10. 2023. u 00:14

U VEČERNjIM satima, početkom oktobra, u naselju Kamenjar, u Sremskoj Mitrovici na dečijem igralištu prepunom mališana, došlo je do dramatičnog incidenta. Odbegli pas rase akita inu napao je devetogodišnju devojčicu, oborio je na zemlju, i povredio je usled napada.

СТАЈАО ЈЕ НАД МОЈИМ ДЕТЕТОМ И РЕЖАО Власнички пас напао девојчицу (9) на игралишту у Сремској Митровици

CK Požarevac

Ona je kolima Hitne pomoći prevezena u Dom zdravlja Sremska Mitrovica gde joj je ukazana lekarska pomoć, prenosi Ozon media.

Kako se saznaje, u pitanju je vlasnički pas.

Igralištem je odzvanjala vriska dece koja su pokušavala da pobegnu od napada psa. Majka devojčice, vidno potresena, opisala je događaj.

- Deca su vrištala i počela da beže sa igrališta. Tada sam ugledala tog psa koji je stajao na mojoj ćerki koja je pod njim oborena ležala na zemlji. Vikala sam i trčala prema detetu, mislila sam gotovo je… - navodi majka devojčice.

Sticajem srećnih okolnosti žena koja se nalazila u blizini spasila je devetogodišnju devojčicu koju je napao vlasnički pas.

- Hvala Bogu jedna gospođa je izvukla moje dete ispod psa i podigla je na dečiju kućicu. Hvala joj do neba! Spasila mi je dete. Pas je lajao i režao i krenuo je i na mene. Po dete je posle došla Hitna pomoć. Taj pas je pobegao vlasnici i napravio haos na dečijem igralištu - objašnjava majka devojčice koju je napao pas.

Kasnije je otkriveno da pas nije bio vakcinisan protiv besnila, što je predstavljalo dodatnu opasnost.

- Noć nakon ovog napada psa, bila sam pozvana u Policijsku stanicu, nisam se osećala prijatno, kao da sam ja kriva za tuđeg psa. Tada sam se upitala znaju li kroz šta mi prolazimo, da su je uopšte shvatili da je noć i da držim bebu od pet meseci u naručju, dok mi je suprug na poslu. Tada mi je bilo dosta svega… - navodi majka devetogodišnje M. R. iz Sremske Mitrovice.

Očekuje se reakcija tužilaštva u vezi sa ovim događajem.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)