NASTRADALA MAJKA DVE DEVOJČICE? Lekari se bore za život Mađara povređenog kod Leskovca, deca (1.5) stabilno

I. M.

11. 09. 2023. u 20:51

DVE jednoipogodišnje devojčice koje su danas povređene, prilikom sletanja automobila sa auto-puta u okolini Leskovca, u stabilnom su stanju i one su, posle kompletne dijagnostike, hospitalizovane na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju niškog Univerzitetsko -kliničkog centra(UKC).

НАСТРАДАЛА МАЈКА ДВЕ ДЕВОЈЧИЦЕ? Лекари се боре за живот Мађара повређеног код Лесковца, деца (1.5) стабилно

foto: I.Mitić

Kako je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove radi se o bliznakinjama, starim 19 meseci, kod kojih je urađena kompletna dijagnostika, po trauma protokolu. Utvrđeno je da je jedna od devojčica imala posekotinu jezika, koju su maksilofacijalni hirurzi odmah sanirali, kao i prelom desne nadlaktice.

Ova povreda je, prema rečima lekara UKC u Nišu, trenutno konzervativno sanirana, a iako je reč o teškoj telesnoj povredi devojčica nije životno ugrožena. Njena sestra, sem ugruvanosti, nema povreda.

- Obe pacijentkinje su hospitalizovane na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju i nalaze se u stabilnom stanju – saopšteno je večeras iz niškog UKC.

Njihov otac, inače mađarski državljanin, M.P.L.(43) je zadobio povrede koje su opasne po život zbog kojih je, nakon hitne dijagnostike, podvrgnut hirurškoj intervenciji.

- Utvrđeno je krvarenje u mozgu i moždanim opnama, krvarenje u vratu, višestruki prelomi rebara desno, sa defektom na zidu grudnog koša, pneumotoraks desno, kontuzija pluća i jetre uz oštećenje tkiva jetre – saopštio je UKC Niš.

Pacijent je nakon višečasovnih hirurških intervencija tokom dana, koje su trajale do kasno večeras, hospitalizovan na Klinici za anesteziju. Lekari kažu da se nalazi u teškom opštem stanju.

Do nesreće je došlo, oko 13 časova, na auto putu Niš – Leskovac, u blizini petlje „Brestovac“. Za sada nije poznat razlog zbog kojeg je putničko vozilo „kia“ sletelo sa puta. Ono se zaustavilo kada je udarilo u zaštitnu ogradu, a u smrskanom vozilu je jedna osoba izgubila život. Za sada nema zvaničnih informacija o nastradalom putniku, a spekuliše se da je reč o majci odnosno supruzi povređenih osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)