POZNATO U KAKVOM JE STANJU DEVOJČICA (4) KOJU JE NAPAO PAS: Pedijatar morao da vikne na majku kako se žena ne bi onesvestila od šoka

S. J. M.

09. 07. 2023. u 18:30

DEVOJČICU od četiri godine u subotu uveče u Sremčici izujedao je pas i rasporio joj stomak. Dete je otac prevezao u bolnicu u Tiršovoj u Beogradu, gde je operisana više časova i sada je u stabilnom stanju.

ПОЗНАТО У КАКВОМ ЈЕ СТАЊУ ДЕВОЈЧИЦА (4) КОЈУ ЈЕ НАПАО ПАС: Педијатар морао да викне на мајку како се жена не би онесвестила од шока

Foto: Z. Jovanović

Kako saznajemo dete je sa majkom bilo kod babe i dede i onda sa dedom ušlo u dvorište ujaka, koji je na moru sa porodicom, kako bi nahranili psa. Međutim, pas belgijski ovčar malinoa, je odmah napao devojčicu i zubima je zgrabio za stomak. Vukao je po dvorištu, dok je dete vrištalo. Deda, koji je malo slabije pokretan, pokušao da je spasi i nekako uspeo da je otrgne iz čeljusti psa i odnese do svoje kuće, gde je brzo stigao devojčicin otac i povezao je u bolnicu.

Kako je izjavio doktor Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći napad, koji se dogodio oko 19 časova, je bio vrlo brutalan.

Foto: Z. Jovanović

- Pas je zubima maltene detetu rasporio trbušni zid i deo dvanaestopalačnog creva mu je bio izvučen van tela. Otac je odmah stavio u kola dete sa majkom, zvali su Hitnu pomoć i pedijatar je detaljno majci objašnjavala šta da radi, da sve što ima skine sa sebe, gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje. Pedijatar Hitne je morala i da vikne na majku kako se žena ne bi onesvestila od šoka, jer joj dete ima stravičnu ranu - ispričao je lekar.

Stijačić je objasnio da je alarmirana dečja klinika u Tiršovoj, da se spremi hirurška sala i da nije bilo razloga da ih sanitet presretne, jer bi se gubilo vreme. Dete je u Tiršovoj odmah ušlo u proceduru u operacionu salu.

Doktor Stijačić je apelovao da se vodi računa, jer se napadi pasa dešavaju, ali retko baš ovako brutalno.

Foto: Z. Jovanović

Kako su nam rekle komšije u Sremčici devojčicin ujak, koji je vlasnik belgijskog ovčara, poznat je u tom naselju kao uspešan preduzetnik, koji je vlasnik nekoliko prodavnica. Svi u porodici devojčice se jako loše osećaju zbog ove nesreće što se desila i u potpunom su šoku. Nadaju se da će dete biti dobro i oporaviti se. Deda i baba krive sebe što su dozvolili da dete ide da hrani psa, ali nisu očekivali da će ta životinja tako besno reagovati.

- Čula se jaka vriska deteta. Po dvorištu je bilo krvi, ali su to oprali. Baba je kukala na sav glas, ne može sebi da dođe. Nije im jasno šta je to toliko razjarilo psa da napadne malo dete - priča nam jedan meštanin.

Posle napada policija je zvala "Veterinu Beograd", čija ekipa je došla u Sremčicu i iz dvorišta odvela psa u karantin. O ovom slučaju Drugo tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo istragu.

BONUS VIDEO: 

(UZNEMIRUJUĆE) ZAKLALI LUTALICU, A MOGLI SU I DETE - U Jagodini strepe posle napada vlasničkih pasa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024