POZNATO STANJE PARAĆINCA KOJI JE PAO SA PETROVARADINSKE TVRĐAVE: Mladiću danas operišu kičmu

Novosti online

24. 04. 2023. u 10:24

STANjE mladića koji je pao sa bedema Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu je stabilno, kažu iz Urgentnog centra u Novom Sadu.

ПОЗНАТО СТАЊЕ ПАРАЋИНЦА КОЈИ ЈЕ ПАО СА ПЕТРОВАРАДИНСКЕ ТВРЂАВЕ: Младићу данас оперишу кичму

N.Karlić

Dvojica tridesetogodišnjaka, za koje se nezvanično saznaje da su iz Paraćina, pali su sa bedema Petrovaradinske tvrđave. Jedan je poginuo, a drugi je u svesnom stanju prevezen u Klinički centar Vojvodine.

- Njegovo stanje je stabilno, primljen je u KC Vojvodine u teškom opštem stanju, sa politraumom. Nakon stabilizacije stanja, njemu sledi nastavak konzervativnog i hirurškog tretmana. Za danas je planirana operacija primarne traume, povrede kičmenog stuba - kaže upravnik Urgentnog centra u Novom Sadu Dragan Nikolić.

Ističe i da je s pojavom lepog vremena povećan broj povređenih građana koji zahtevaju lečenje u Urgentnom centru.

- Nažalost, kako se povećavaju socijalne aktivnosti ljudi, veći je i broj trauma. Karakteristično za Urgentni centar je da imamo epidemiju trauma, a od kovida to traje konstantno i to zahteva multidisciplinarni pristup. Mi smo osposobljeni za tako velike izazove - dodaje dr Dragan Nikolić.

Za kraj dao je prvu prognozu o tome kako će teći oporavak povređenog Paraćinca, koji je imao tu sreću da preživi.

- Ne bih to nazvao srećom, reč je o ozbiljnim telesnim povredama, koje su zahtevale zbrinjavanje. Na sreću svih nas, on je stabilno. Rano je prognozirati, ali očekujem dobar ishod svega toga.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

NANELI JE PRVI UDARIO LAZAREVIĆA! ALI... Ovo je košarkaš Partizana rekao policiji o tuči pred večiti derbi!