KOSTINI RODITELJI IMALI UTISAK DA JE DECI DOZVOLJENO PUCANJE IZ VATRENOG ORUŽJA: Počela četvrta parnica protiv Kecmanovića

S. J. M.

21. 05. 2024. u 17:31

PROTIV roditelja Koste, koji je ubio 10 osoba, a šest ranio u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Vladimira i Mirjane Kecmanović danas je u Višem sudu u Beogradu krenula nova parnica i to po tužbi tada ranjenog dečaka Andreja B. Njega je Kosta 3. maja upucao u levu nogu.

КОСТИНИ РОДИТЕЉИ ИМАЛИ УТИСАК ДА ЈЕ ДЕЦИ ДОЗВОЉЕНО ПУЦАЊЕ ИЗ ВАТРЕНОГ ОРУЖЈА: Почела четврта парница против Кецмановића

Novosti

Na današnjem pripremnom ročištu sud je odredio da se dečak sasluša na suđenju 23. avgusta i tada će biti zatvoreno za javnost. Isti dan biće saslušana i njegova majka Aleksandra.

Zastupnik ove porodice koja je podnela tužbu advokat Stefan Radivojević predložio je da se saslušaju Vladimir i Miljana Kecmanović, ali je njihov advokat Marina Ivelja rekla da se oni neće izjašnjavati po tužbi i predložila da se izvrši uvid u njihove iskaze koje su dali u krivičnom postupku. Radivojević se tome usprotivio i zatražio da ako Kecmanovići odbiju da u ovoj parnici daju iskaz, sud to ceni.

Osim ovoga Radivojević je predložio da se uradi sudsko-medicinsko veštačenje vrste i težine Andejevih povreda, eventualnog umanjenja životnih aktivnosti i teškog bola koje je pretrpeo prilikom ranjavanja, kao i neuropsihijatrijsko veštačenje na okolnosti jačine i trajanja straha tada kod Andreja. Sud je ovo prihvatio.

S druge strane Marina Ivelja predložila je da se na okolnosti da li se nešto moglo primetiti kod Koste i da li su ga roditelji loše vaspitali, iz drugih parnica gde su već saslušani, uzmu iskazi tadašnje direktorke "Ribinkara", rezredne, učiteljice, pedagoga i psihologa.

- Da slušamo kako je bio dobro dete - dobacio je advokat Radivojević i usprotivio se ovom predlogu.

Ivelja je dostavila i izvod iz elektronskog dnevnika o Kostinom vladanju i pohvalama koje je dobio u školi, da ispunjava sve obaveze i primereno se ponaša, a na okolnosti da roditelji nisu mogli da predvide ili spreče to što se desilo, jer im niko nikada nije ukazao da sa Kostom nešto nije u redu. Dostavila je i poruku nastavnice francuskog Kostinoj majci nakon zimskog jezičkog kampa u Francuskoj, na kojem je bila i njegova mlađa sestra, a u kojoj je napisano - "divan je, lepo se druži sa devojčicama, oboje sve poslušaju, Miljana svaka vam čast".

Zastupnik Kecmanovića je sudu priložila i snimak da se, kako je rekla vidi, da je vlasnik streljane Ratko Ivanović dao Kosti da puca iz vatrenog oružja, i to ne na okolnost da se on optužuje, već da su roditelji imali utisak da je to dozvoljeno.

Takođe je predložila i da se iz dve druge parnice uzme veštačenje o psihičkom stanju Koste, koje je tamo već naloženo da se uradi.

O predlozima oko kojih se stranke ne slažu sud će naknadno odlučiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)