DAN PRE TRAGEDIJE NAPISALA JE DRAMATIČNU PORUKU: U jezivoj saobraćajnoj nesreći pre sedam godina poginula je pevačica iz Trstenika

S.BABOVIĆ

30. 12. 2022. u 13:25

PEVAČICA Elvira Savić (31) poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći na starom putu Kruševac-Trstenik, koja se dogodila pre tačno sedam godina.

ДАН ПРЕ ТРАГЕДИЈЕ НАПИСАЛА ЈЕ ДРАМАТИЧНУ ПОРУКУ: У језивој саобраћајној несрећи пре седам година погинула је певачица из Трстеника

Foto: S. Babović/Fejsbuk privatna arhiva

Krhotine automobila pored magistrale, na mestu koje na lokalu znaju pod imenom Duboki potok, svedočile su tog 30. decembra 2015. godine o stravičnom sudaru „opel kadeta“ i „reno megana“.

Vozač „opela” Srđan Petrašinović (30) iz sela Dublje kod Trstenika i njegova sugrađanka, suvozač, Elvira Savić (31) nastradali su na mestu. Povrede je zadobio vozač „reno megana”.

- Niko nije hteo da je zaposli, a bila je pekarka, tri godine se školovala za taj zanat – pričala je tada za „Novosti“ Nada Nikolić. - Zato je pevala u kafani. Neshvatljivo mi je da ću sahraniti ćerku.

Samo dan pre nego što je stradala u sudaru dva vozila, Trsteničanka je ostavila na svom Fejsbuk profilu dramatičnu poruku - „Ostala je pesma moja da se pamti jedna žena”.

Foto: Facebook, S. Babović

Da zarađivanje hleba lokalnih muzičara ume da bude mukotrpno i sa najtežim posledicama, svedoči i statistika o saobraćajnim udesima u kojima su živote gubili umetnici u sitne sate vraćajući se sa svirki. Jedna od najtežih tragedija odigrala se jula 2009. godine.

U udesu u kome su učestvovala čak tri vozila u selu Stari Trstenik poginula su rođena braća Danijel (33) i Aleksandar Urošević (34) iz Čitluka kod Kruševca, Dragan Urošević, njihov brat od tetke iz Trebotina, i Slavoljub Mitrović iz trsteničkog sela Počekovina. Nesrećni muzičari našli su se u „ladi“, vraćajući se sa nastupa na Goču.

BONUS VIDEO - Saobraćajna nezgoda na delu Ibarske magistrale

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!