POSLE CURENJA AMONIJAKA U PIROTU 15 PACIJENATA PREBAČENO U UKC NIŠ: Među njima troje dece, evo u kakvom su stanju

Novosti online

26. 12. 2022. u 07:18

VAGON sa amonijakom prevrnuo se juče na pruzi između Pirota i Staničenja i tom prilikom došlo je do curenja tog gasa u atmosferu, zbog čega je u Pirotu proglašena vanredna situacija.

ПОСЛЕ ЦУРЕЊА АМОНИЈАКА У ПИРОТУ 15 ПАЦИЈЕНАТА ПРЕБАЧЕНО У УКЦ НИШ: Међу њима троје деце, ево у каквом су стању

Foto: V.Ć.

U pirotskoj bolnici zbog simptoma trovanja amonijakom hospitalizovana je 51 osoba.

Kako saznajemo u UKC Niš, tokom večeri i noći, do sada, zbrinuto je ukupno 15 pacijenata, 12 odraslih i troje dece. Prema poslednjem izveštaju lekara od jutros u 6 časova, svi pacijenti su trenutno stabilnih vitalnih parametara i nisu životno ugroženi.

- U Urgentnom centru UC UKC Niš nalazi se 12 odraslih i 1 dete, od toga pacijent (59) sa povredama grudnog koša hospitalizovan je u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju, pacijent (49) sa srčanim tegobama hospitalizovan je na odeljenju Klinike za kardiologiju, a dete je nakon prijema prebačeno i hospitalizovano u opservaciji Klinike za dečje interne bolesti UKC Niš - rekli su UKC Niš.

U opservaciji Klinike za dečje interne bolesti pored jednog deteta koje je prebačeno iz Urgentnog centra, hospitalizovano je još dvoje dece. Sva tri deteta su stabilnih vitalnih parametara, svesna, komunikativna, ali zbog iritacije disajnih puteva, očiju i kože, biće zadržana, radi daljeg praćenja i lečenja.

Prema rečima lekara, četiri pacijenta biće zadržana u Urgentnom centru, u opservaciji, još izvesni period, a radi daljeg praćenja. Šestoro pacijenata je otpušteno tokom noći na kućno lečenje.

(Kurir)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!