NISU SE ŽALILI DA IM JE ISKLJUČENA STRUJA: U Malom Zvorniku tvrde da su pomagali porodici dečaka koji se ugušio

Vladimir Mitrić

25. 09. 2022. u 08:00

DEČAK star jedanaest godina izgubio je život u petak, u porodičnoj kući, u selu Radalju, kod Malog Zvornika, potvrđeno nam je u policiji. Slede veštačenja i obdukcija, ali je skoro potpuno izvesno da se mališan otrovao ugljen-monoksidom!

НИСУ СЕ ЖАЛИЛИ ДА ИМ ЈЕ ИСКЉУЧЕНА СТРУЈА: У Малом Зворнику тврде да су помагали породици дечака који се угушио

Foto: RTS printskrin

Kako "Novosti" saznaju, pošto je porodici Dragana Ametovića dan ranije isključena struja, otac je posle nekoliko sati uključio agregat, tako da su otrovni gasovi ovladali kućom. Dečak je od posledica gušenja ugljen-monoksida preminuo, a njegov otac i jedna od sestara se, takođe, nagutala izduvnih gasova i posle zbrinjavanja u bolnici, sada su u stabilnom stanju, ali na Intenzivnoj nezi.

Reč je o romskoj porodici, koja ima šestoro članova i koja živi u trošnoj kući. Oni su korisnici materijalne pomoći malozvorničkog Centra za socijalni rad. Uporedo sa Centrom za socijalni rad, kako kaže Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik, "kontinuirano im pomaže i lokalna vlast, od ogreva, do hrane i drugih potrepština". Međutim, nesreća nije moga da se nasluti.

- Zamolio sam direktora škole da prati stanje u toj porodici i da mi javlja šta treba da im pomognemo, a i ocu nastradalog dečaka stalno sam bio dostupan, jer sam mu dao broj telefona - priča Jevtić, suznih očiju. Ovaj čovek kaže da je tragedija teška i preteška, ne samo za porodicu.

- Nudili smo ocu da mu, umesto trošne kuće, sagradimo drugu na drugoj lokaciji, ali nije hteo, jer je, kako je rekao, vezan za tu lokaciju, gde mu je otac imao kovačku radnju. Onda smo mu ozakonili postojeću kuću i spremali se da je rekonstruišemo, bukvalno do temelja. Niko nije ni slutio...

Priča dalje Jevtić da je ocu nuđen i posao, ali nije prihvatio, jer se bavi građevinom i prima socijalnu pomoć. I,kako ističe, samo je u ovdašnjem vrtiću skupljeno oko 200 hiljada dinara za pomoć mališanima iz ove porodice.

- Nikad se nisu žalili na struju, da im je isključena ili da im, zbog neplaćanja računa, preti isključenje - priča. Tuga je velika. Tu smo, uz porodicu, da im pomognemo šta god treba, ali je ovo i poruka da roditelji, i sami, treba da vode računa šta rade.

MAJKA OTIŠLA

Komšije porodice Dragana Ametovića svedoče da je majka davno napustila kuću. Centar za socijalni rad je bdio nad mališanima. Nastradali dečak bio je miljenik kraja. Dete kao san, kažu komšije. Mada mali, znao je sam da priđe i pomogne komšijama što može. Uvek je bio nasmejan, drag, mio i učtiv.

KAO DA JE ĐAVO HTEO

ZORAN Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik, kaže da mu je direktor lozničkog "Elektropodrinja" Darko Karapandžić rekao da je u petak isključivanja struja po nalogu iz centrale iz Beograda. Taj dan je isključeno i nekoliko pilana, ali i domaćinstva poput ovog. Đavo je hteo da se Dragan Ametović baš tog dana lati agregata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)