DETALJI TRAGEDIJE KOD MALOG ZVORNIKA: Porodici juče isključili struju, otac uključio agregat i dečak se ugušio

V. Mitrić

24. 09. 2022. u 13:17

JEDANAESTOGODIŠNjI dečak je izgubio život u petak u porodičnoj kući u Radalju kod Malog Zvornika, potvrđeno nam je u policiji.

ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ КОД МАЛОГ ЗВОРНИКА: Породици јуче искључили струју, отац укључио агрегат и дечак се угушио

Foto: RTS printskrin

Slede veštačenja i obdukcija, ali je skoro potpuno izvesno da se mališan otrovao ugljen dioksidom!

Pošto im je, juče, isključena struja, dečakov otac je, posle nekoliko sati, kako saznajemo, uključio agregat, ali tako da su otrovni gasovi ušli u kuću. Dečaku nije bilo spasa. Njegov otac i jedna od sestara su se, takođe, nagutali dima, ali su, posle zbrinjavanja u bolnici, sada u stabilnom stanju.

Foto: RTS printskrin

Reč je o romskoj porodici, koja ima šestoro članova, koja živi u trošnoj kući, korisnici su materijalne pomoći malozvorničkog Centra za socijalni rad. Uporedo sa Centrom za socijalni rad, kako kaže Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik, „kontinuirano im pomaže i lokalna vlast, od obezbeđivanja ogreva, do hrane i drugih potrepština“.

- Zamolio sam direktora škole da prati stanje u toj porodici i da mi javlja šta treba da im pomognemo, a i ocu nastradalog dečaka stalno sam bio dostupan, jer sam mu dao broj telefona - priča Jevtić, suznih očiju, ističući da je tragedija teška i preteška, ne samo za porodicu. - Nudili smo ocu da mu, umesto trošne kuće, sagradimo drugu na drugoj lokaciji, ali nije hteo, jer je, kako je rekao, vezan za tu lokaciju, gde mu je otac imao kovačku radnju. Onda smo mu ozakonili postojeću kuću i spremali se da rekonstruišemo kuću, buklvalno do temelja. Niko nije ni slutio da će da usledi tragedija.

Zoran Jevtić, Foto: V. Mitrić

Čelnik opštine kaže da je ocu nuđen i posao, ali nije prihvatio, jer se bavi građevinom i prima socijalnu pomoć. I, kako ističe, i drugi su pomagali porodicu ili se spremali da im pomognu. Samo je u ovdašnjem vrtiću skupljeno oko 200 hiljada dinara za pomoć mališanima iz ove porodice.

- Nikad se nisu žalili na struju, da im je isključena ili da im, zbog neplaćanja računa, preti isključenje - priča Jevtić. - Nesreća je htela da ode dete, na užasan način. Tuga je velika.Tu smo, uz porodicu, da im pomognemo šta god treba, ali je ovo i poruka da roditelji, i sami, treba da vode računa šta rade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)