TRAGEDIJA KOJU MEŠTANI NISU ZABORAVILI: Slučaj utopljenog dečaka probudio bolne uspomene na pogibiju braće Stefana i Nikole

D. N.

15. 07. 2022. u 18:42

TELO dečaka (15), državljanina Austrije, koji se u četvrtak uveče, oko 20.30, utopio u Srebrnom jezeru, ronioci Žandarmerije su, nakon višečasovne pretrage, izvukli iz vode oko 11 sati.

ТРАГЕДИЈА КОЈУ МЕШТАНИ НИСУ ЗАБОРАВИЛИ: Случај утопљеног дечака пробудио болне успомене на погибију браће Стефана и Николе

Foto: Novosti

Prema nezvaničnim informacijama, dečak je šetao obalom sa svojom porodicom. U jednom trenutku, njemu je lopta upala u jezero, zbog čega je ušao u vodu i pokušao da je dohvati, ali je tada potonuo.

- Koliko je meni poznato, dečak je državljanin Austrije, majka mu je rodom iz Velikog Gradišta, a otac iz Majdanpeka - kaže, za "Novosti", Dragan Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište.

- Kad im je lopta upala u jezero, on je tada skinuo odeću i ušao u vodu, iako je bio neplivač. Nažalost, ubrzo je potonuo, pa je za njim skočio ujak, ali nije uspeo da ga izvuče. Odmah po prijavi ove tragedije, na jezero je stigla policija, a onda i pripadnici Žandarmerije, ali dečaku nije bilo spasa.

Inače, nastradali dečak živeo je u Beču, a u Veliko Gradište došao je kako bi posetio babu i dedu.

Pre šest godina utopila se braća

Prethodna velika tragedija na Srebrnom jezeru desila se u septembru 2016. godine, kada su se utopila braća Stefan (14) i Nikola (13) Petrović iz Trske kod Rače Kragujevačke.

Oni su, bez zaštitnih prsluka i bez pratnje odraslih, seli na pedalinu i, zajedno sa još četvoricom drugova, odvezli se daleko od obale. U jednom trenutku, mlađi brat skliznuo je u vodu sa pedaline, pa je stariji skočio za njim, da ga spase. Nažalost, tada su obojica potonula, jer su bili neplivači.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024