TRI DANA PRED ŽETVU U KIKINDI IZGORELO NAJMANJE 20 HEKTARA PŠENICE: Bilans velikog požara na potezu prema Mokrinu

R. Š.

22. 06. 2022. u 21:30

U velikom požaru koji je danas popodne izbio u ataru Kikinde, na potezu od grada prema Mokrinu, izgorelo je 20 hektara pšenice, koja je za tri dana trebalo da se vrše.

ТРИ ДАНА ПРЕД ЖЕТВУ У КИКИНДИ ИЗГОРЕЛО НАЈМАЊЕ 20 ХЕКТАРА ПШЕНИЦЕ: Биланс великог пожара на потезу према Мокрину

Foto: Rada Šegrt

Izgorela je i balirana slama, tako da je nastala velika materijalna šteta, kakva nekada ne nastane tokom dve sezone. Vatra je izbila na lokaciji gde je čak 40 hektara pod pšenicom, polovina je, nažalost, izgorela, a ostatak su uspeli da spasu profesionalni vatrogasci MUP-a i NIS-a uz presudnu pomoć poljoprivrednka koji su na teren izašli sa traktorima i tanjiračama pa su uspeli da oiviče parcele, a tako se vatra lakše i brže gasi. Njihova pomoć bila je presudna.

- Požar je nam je prijavljen oko 15, 35 sati i bio je izuzetno velikih razmera. Vatrogasci su uspeli da ga lokalizuju tek posle tri sata. Vatra je izbila sa dve strane. Na terenu su bila tri vatrogasna vozila MUP-a sa osam vatrogasaca i jedno vozilo NIS-a sa tri vatrogasca. Veliku pomoć pružili su poljoproivrednici sa svojim mašinama. Vatra je napravila veliku štetu, kakva nekada ne nastane u čitavom ataru Kikinde za dve sezone – kaže izvor “Novosti” .

Štetu su pretrpele velike firme, poput kompanije "Matijević" ali i velika gazdinstva poput Romića iz Kikinde. Kako nezvanični saznajemo, ovom poljoprivredniku stradalo je oko 13 hekatara pšenice, od ukupno 35 koliko ima na toj lokaciji.

Uzork izbijanja požara je nepoznat. Zabrinjavajuće je što se ovakava situacija ponavlja iz godine u godinu. Vatra najčešće nastaje namernim paljenjem strnjike, trave ili otpada, a počinilac se po pravilu nikada ne otkrije.

BONUS VIDEO:

SNIMAK POLICIJSKE AKCIJE U BEOGRADU: Uhapšeni makroi, pogledajte kako su im stavili lisice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu