OD MAGACINA OSTALO ZGARIŠTE: Dan nakon stravičnog požara u Kruševcu, ljudi još u šoku (FOTO/VIDEO)

S. BABOVIĆ

10. 05. 2022. u 16:20

STRAVIČNE posledice požara koji je juče oko 17.30 izbio na stovarištu boja i lakova i građevinskog materijala u Kruševcu, vidljivi su na svakom koraku.

ОД МАГАЦИНА ОСТАЛО ЗГАРИШТЕ: Дан након стравичног пожара у Крушевцу, људи још у шоку (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: S. Babović

Radnici trgovinsko-zanatskog preduzeća “Sjaj” raščišćavali su komade izgorelog izolacionog materijala, izbacivali stiropor, a čišćenje zgarišta na mestu nekadašnjeg magacina od oko 200 kvadrata krenulo je i skipom. U firmi navode da ne znaju kako je došlo do požara i dodaju da je prva sreća da niko u tom trenutku nije bio tu. Materijalnu štetu mogu da procene tek nakon popisa.

Stanovnici naselja Šumice koji žive nedaleko od Bruskog puta,gde je i locirana firma sa magacinom svedoče za “Novosti” da su shvatili da se nešto strašno dešava kada su čuli “pucanje”. Tek kasnije su videli gust crn dim koji je prekrio naselje na periferiji Kruševca.

- Samo sam čuo kada je počelo da se nešto da se lomi, kao da se lomi zemlja, kao zemljotres - kaže za “Novosti” Kruševljanin Bratislav Stojanović, koji živi nedaleko od stovarišta. - Mnogo smo se uplašili kada smo videli požar. Grehota je šta se to dogodilo. Duša me boli za vlasnike, nikom zlo nisu učinili, stvarno dobri ljudi,nema kome nisu pomogli, pa i meni.

Kruševljanin Živomir Petrović nam kaže da redovno kupuje sve što mu treba za kuću na stovarištu koje je sada stradalo.

- Nisam mogao da verujem kada sam čuo šta se dogodilo, tu smo skoro uzeli lepak, striropor, prošle godine isto, 50 kvadrata mreže - priča za “Novosti” Petrović.

Istraga je u toku, a za sada se pretpostavlja da uzrok izbijanja požara nije krivično delo, odnosno da požar nije podmetnut.

Čak 17 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila izašlo je po pozivu koji je stigao u 17.31. Još tri vozila sa vatrogascima pristiglo je iz Trstenika i dve fabrike guma iz Kruševca:korporacije “Trajal” i “Kupertajers”. Vatrogasci su uspeli da spreče širenje požara na susedni objekat površine od oko 160 kvadrata. Vatru su potpuno ugasili u 22.50.

Jedan pripadnik Vatrogasno-spasilačke jedinice Kruševac nagutao dima prilikom ove veoma zahtevne intervencije, pa mu je preventivno ukazana pomoć.

BONUS VIDEO - HEROJI ĆE DEŽURATI CELE NOĆI: Vatrogasci posle 2.5 sata pobedili požar i sprečili katastrofu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OVAKAV HOTEL SVI SANJAMO: Sklad sa prirodom pretočen u najfiniji luksuz