SRCE IZDALO "DETE SA DUNAVA": Bio je dobar momak i prijatelj, uvek nasmejan, trudio se svima da pomogne

Š. Marović

26. 06. 2021. u 08:00

DUŠAN Mihajlović (22), otac troje dece, tragično je nastradao u četvrtak oko 11.30 u Dunavu kod popularnog kupališta Lido u Zemunu.

СРЦЕ ИЗДАЛО ДЕТЕ СА ДУНАВА: Био је добар момак и пријатељ, увек насмејан, трудио се свима да помогне

Foto D. Milanović

Nesrećni mladić je prilikom skoka u vodu sa čamca kojim je prevozio putnike doživeo srčani ili moždani udar, a beživotno telo pronađeno je ispod hotela "Jugoslavija" oko 17.15 kako pluta Dunavom, nedaleko od hotela "Jugoslavija"

Ono je odmah prebačeno na obdukciju, kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti. Pretpostavlja se da su visoka temperatura, a potom nagli skok u dosta hladniji Dunav doveli do velike tragedije.

Kako smo saznali, Dušan je sa kumom preveo putnike sa Zemunske obale do Velikog ratnog ostrva, da bi u povratku, na sredini Dunava, skočio u vodu da se rashladi. Iako mu je saputnik nekoliko puta savetovao da to ne čini, ništa ga nije moglo sprečiti u toj nameri.

Foto: Društvene mreže

Dušan Mihajlović

- Dušan je izronio iz vode, kum mu je dobacio kanap za koji se on uhvatio rukama, ali ga je brzo ispustio i potonuo - za "Novosti" priča D. A., njegov prijatelj. - Saputnik je odmah skočio za njim, ali nije uspeo da pronađe telo, pa je alarmirana rečna policija.

Dušan je odrastao na Dunavu, od svoje desete godine su ga roditelji dovodili ovde.

- Ako je neko poznavao reku, to je bio on - nastavlja D. A. - Nekoliko godina je prevozio čamcem pink boje turiste sa Zemunske obale na popularno kupalište Lido, dok bi zimi radio kao stražar. Bio je uvek vedar i nasmejan momak, duša od čoveka. Svi su ga znali u ovom delu grada. Nikom ništa nažao nije uradio. I dalje sam u šoku zbog svega što se desilo, sve očekujem pojaviće se odnekud.

Naš sagovornik ističe da je Dušan bio omiljen u društvu, uvek spreman svakom da pomogne. Iza sebe je ostavio troje male dece, ćerkicu i dvojicu sinova, koje je takođe često dovozio do Zemuna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna