DELOVI PADALI KAO DOMINE, NIJE MU BILO SPASA: Detalji tragedije u Kraljevu - na gradilištu poginuo mladić iz Obrenovca (FOTO)

G.Ćirović

22. 06. 2021. u 15:45

U NESREĆI koja se, pod još nerazjašnjenim okolnostima, dogodila u utorak, oko 12.30, na gradilištu nove zgrade Osnovne škole „Sveti Sava“ u kraljevačkom naselju Ribnica, poginuo je dvadesetdvogodišnji radnik iz Obrenovca, dok je njegov tri godine mlađi kolega, takođe iz Obrenovca, teško povređen.

ДЕЛОВИ ПАДАЛИ КАО ДОМИНЕ, НИЈЕ МУ БИЛО СПАСА: Детаљи трагедије у Краљеву - на градилишту погинуо младић из Обреновца (ФОТО)

Foto: G. Šljivić

Kako se pretpostavlja, nesreća se dogodila kada se na dvojicu radnika, iz još nepoznatih razloga, srušio deo metalne konstrukcije za krov fiskulturne sale koji je, navodno, bio naslonjen na zid. Jedan radnik je od zadobijenih povreda na mestu preminuo, dok je drugi sanitetskim vozilom prevežen u Opštu bolnicu „Studenica“ u Kraljevu gde je i zbrinut.

GRADILIŠTE

NOVA zgrada Osnovne škole „Sveti Sava“ od juna prošle godine gradi se na istoj lokaciji gde je srušena stara i dotrajala zgrada. Glavni izvođač je „Tončev gradnja“, vrednost projekta je 391 milion dinara sa PDV, a sredstva su obezbeđena preko Kancelarije za javna ulaganja.

- Delovi konstrukcije su popadali kao domine. Jednog radnika smo nekako uspeli da izvučemo i on je prevežen u kraljevačku bolnicu, dok ovom drugom, na žalost, nije bilo spasa. To je sve što mogu da vam kažem, sve nas je potresla ova nesreća – kratko nam je rekao jedan od radnika koji je među prvima pritrčao u pomoć.

Posle prave drame koja se odigrala na ovom gradilištu, ni ostale njegove kolege nisu bile raspoložene za razgovor.

- Začuo se jak prasak i u prvi mah nisam shvatio šta se dešava jer sam bio zaklonjen. Nisam ove mladiće baš najbolje poznavao, ali sam čuo da su vredni – vrteći glavom dodaje iskusni radnik sa juga Srbije. - Ode mlad život, tuga jedna, šta drugo...

Više okolnosti pod kojima se nesreća dogodila biće poznato nakon istrage koja je u toku. Nema sumnje da će, osim za policiju i tužilaštvo, posla biti i za nadležne inspekcije koje će morati da utvrde da li su na gradilištu ovom prilikom preduzete sve neophodne bezbednosne i mere zaštite na radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)