DRŽAO SE ZA OBRAZ I DOZIVAO MAJKU: Ispovest policajaca koji su spasili dečaka nakon ujeda poskoka

Novosti online

21. 06. 2021. u 22:55

- Čekali smo svoj red da se spustimo niz stenu u Jelasničkoj klisuri kada smo čuli dečaka kako doziva majku. Sekund kasnije videli smo ga kako se drži za obraz i izgovara da ga je ujeo poskok - rekli su za "Blic" Aleksandar Popović (23) i Dušan Nikolić (27) policajci iz Policijske brigade u Beogradu koji su dečaka iz Makedonije C. M. (14) spasli nakon što ga je ujela zmija za obraz.

ДРЖАО СЕ ЗА ОБРАЗ И ДОЗИВАО МАЈКУ: Исповест полицајаца који су спасили дечака након уједа поскока

Foto: Jutjub/Entertainment Tonight/Django Egzotik

Dečak je zahvaljujući brzoj reakciji ova dva policajaca na vreme primio serum protiv zmijskog otrova i prošao bez težih posledica. Hrabri policajci ispričali su za "Blic" šta se dogodilo kobnog dana i kako je dečaka ujela zmija.

- Mi smo bili u subotu na trci koja je organizovana na klisuri, nakon čega smo odlučili da ostanemo i sutradan kako bismo se spuštali niz stene. U nedelju smo se pojavili na dogovorenom mestu kada nam je rečeno da je prijavljeno nas četvoro. Porodica iz Makedonije - majka, otac i dva sina blizanca i nas dvojica. Spuštali smo se niz stenu nekoliko puta, a onda smo napravili pauzu - priča Aleksandar Popović.

Dok su odmarali začuli su dečaka koji doziva mamu. Bio je nekoliko metara ispod njih, ispod stene.

Foto: Depositphotos

- Pitao sam šta mu je, a on mi je odgovorio da ga je ujela zmija. Odmah sam se sputio kod njega i video ujed. Imao je dve tačkice - priseća se Popović, dok njegov kolega Dušan Nikolić dodaje da je dečaka poskok ujeo iznad usne.

- Znali smo da moramo odmah da reagujemo pošto nismo mogli da mu na lice vežemo nikakav povez i zaustavimo otrov, kako bismo uradili da ga je ujela na nekom drugom mestu. Pretpostavljam da ga je zmija ujela kada se penjao uz stenu četvoronoške, jer je stena strma - kaže Dušan Nikolić.

Roditelji dečaka nisu imali automobil kako bi se odvezli do bolnice. Nisu ni instruktori. Policajci su zato u svoj automobil smestili celu porodicu iz Makedonije i krenuli put bolnice u Nišu.

- Za to vreme dečakova majka je plakala, dok je on bio pribran. Nije uopšte bio uplašen, već hrabar. Kada smo stigli u bolnicu pitali su nas koliko je vremena prošlo od ujeda. Bilo je oko 20ak minuta. Rekli su nam da je dobro što smo stigli na vreme, a da je pola sata, sat maksimalno vreme koliko može da prođe od ovakvog ujeda do lekarske pomoći. Rekli su nam da je dobro što smo došli na vreme - kaže Aleksandar.

Dečak je u bolnici dobio svu potrebnu negu nakon čega je u pratnji majke odvezen u dečiju kliniku u Nišu. Za to vreme Aleksandar i Dušan su otišli sa dečakovim ocem i bratom do klisure gde su preuzeli njihove stvari. Tada su, prema rečima Aleksandra saznali i da dečak voli zmije i ne plaši ih se.

- Njegov otac nam je rekao da oni u Makedoniji hvataju zmije rukama i da ih se uopšte ne plaše - dodaje on.

Porodica dečaka neprestano im se zahvaljivala na pomoći i reakciji, dok su ih kolege hvalile. Međutim, Dušan na to dodaje -To bi uradio svaki policajac, svaka normalna osoba, mi smo se tu zadesili i normalno je da ćemo pomoći.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije