OŠTETILI 27 FIRMI? Uhapšene tri osobe iz Novog Sada osumnjičene za prevare i pranje novca

LJ. P.

19. 04. 2021. u 14:54

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, uhapsili su tri osobe koje se sumnjiče da su malverzacijama oštetile 27 firmi i tri fizička lica za 50.850.286 dinara, a za isti iznos pribavili protivpravnu imovinsku korist.

ОШТЕТИЛИ 27 ФИРМИ? Ухапшене три особе из Новог Сада осумњичене за преваре и прање новца

Foto D.N.

Uhapšeni su  S M. (31), S.S. (45) i M. D. (50), svi iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, dok se S. S. i S. M.  terete i da su izvršili krivično delo pranje novca.

Takođe, sumnja se da su još dve osobe učestvovale u ovim malverzacijama i za njima će biti raspisane potrage.

Sumnja se da su oni, tokom 2019. godine kao zaposleni na rukovodećim pozicijama u firmi „Panonkapromet“, doveli u zabludu odgovorna lica privrednih društava i fizičkih lica od kojih su otkupljivali robu, da će izmiriti svoje obaveze po osnovu preuzete robe iako su znali da nemaju sredstva i da neće izmiriti ugovorne obaveze.

Oni su, kako se sumnja, preuzetu robu prodavali na crno bez evidentiranja celokupnog ostvarenog prihoda u poslovnim knjigama i lažno prikazivali poreklo novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)