BELIVUKOVI KOMANDUJU I IZ PRITVORA? Pretresom u Specijalnom sudu kod Marka Miljkovića pronađen telefon

E. H.

15. 04. 2021. u 21:20

PRIPADNICI MUP Srbije u saradnji sa Upravom za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde vode istragu o načinu na koji je mobilni telefon doturen Marku Miljkoviću Maretu, kako se sumnja, jednom od vođa beogradske kriminalne grupe, koji je u pritvoru u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici od početka februara.

БЕЛИВУКОВИ КОМАНДУЈУ И ИЗ ПРИТВОРА? Претресом у Специјалном суду код Марка Миљковића пронађен телефон

Foto: "Novosti"

Nadležni sumnjaju da je aparat nekom od stražara navodno doturio jedan od Miljkovićevih advokata, a ovaj mu dao uputstvo kako da ga sakrije, što su dvojica branilaca sa kojima smo juče razgovarali negirali, tvrdeći da ih niko nije ni obavestio o pronalasku telefona u jednoj od ćelija i da tako nešto nikada ne bi uradili.

Kako saznajemo, pretresana je i ćelija Veljka Belivuka, kao i ostalih članova ove ekipe, koja se sumnjiči za najteža krivična dela, ali, za sada, ništa nije pronađeno. Zbog toga je odlučeno da se od pritvorenika oduzmu svi predmeti koji su naknadno uneti ili napravljeni kako bi se detaljno pregledali. Narednih dana sve ćelije će ponovo biti pretresane, kako pripadnika ove kriminalne grupe, tako i ostalih pritvorenika. Osim toga, u toku je detaljan pregled svih ćelija u zatvorima širom Srbije.

Nadležni u MUP kažu da je pod lupom i određeni broj stražara za koje se sumnja da "rade" sa advokatima i pritvorenicima. Juče niko ništa zvanično nije saopštio ni iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, niti iz tužilaštva. Mobilni telefon, starije proizvodnje, sa punjačem, navodno je pronađen među flašama punjenim solju, koje su Miljkoviću služile kao tegovi, kako aparat ne bi bio vidljiv.

Foto: N. Skenderija

Marko Miljković

PRITVOR

MARKO Miljković, Veljko Belivuk i još 18 pripadnika kriminalne grupe sumnjiče se za tri ubistva, trgovinu narkoticima i nedozvoljeno držanje oružja. Uhapšeni su u velikoj akciji MUP Srbije 4. februara i pritvor im je produžen do kraja aprila.

- Postojala je dojava da je Miljkoviću dostavljen mobilni telefon. Ćelija mu je detaljno pregledana, ali aparat nije pronađen - kaže naš izvor. - Tek kad se neko setio da pogleda u improvizovane tegove, napravljene od plastičnih flaša, mobilni je pronađen u jednoj od njih.

Kako saznajemo, sada se veštači oduzeti aparat kako bi se ustanovilo sa kim je Miljković sve kontaktirao iz ćelije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri