KRV I OSTACI KOSTIJU U ŠTEK-BUNKERU: Istražitelji u prostoriji na stadionu Partizana pronašli veliki broj dokaza protiv Belivuka i Miljkovića

E. H.

06. 04. 2021. u 09:00

U ŠTEK-bunkeru kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na stadionu Partizana počinjeno je najmanje jedno brutalno ubistvo.

КРВ И ОСТАЦИ КОСТИЈУ У ШТЕК-БУНКЕРУ: Истражитељи у просторији на стадиону Партизана пронашли велики број доказа против Беливука и Миљковића

Foto: Novosti

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, u toku je istraga zločina, izvršenog u ovim prostorijama, a radi se i na identifikaciji žrtve.

Policija je tokom višednevnog uviđaja pronašla krv, ali i ostatke kostiju, za koje je veštačenjem utvrđeno da je reč o delovima lobanje.

- Taj deo stadiona, gde su štek-bunker i restoran, nikada nije bio pokriven kamerama i video-nadzorom - navodi naš sagovornik iz istrage. - To nisu dozvoljavali Belivuk i Miljković, da se ne bi videlo ko dolazi i šta rade. A, policija je svašta našla, osim dokaza zločina, bilo je tu i droge, oružja, a pronađena je i snajperska puška.

Pre nekoliko dana ove prostorije su nasilno otvorene, polomljen je policijski pečat i izvesne osobe su neovlašćeno ulazile. U ovom trenutku može samo da se pretpostavi da je neko upao kako bi eventualno uklonio tragove koji su ostali.

- Ako misle da je nešto ostalo, varaju se - kaže naš sagovornik. - Pregledan je svaki santimetar, svi materijalni tragovi su fiksirani i fotografisani i odneti na veštačenje. U toku je i DNK analiza. Od porodica nestalih, njih desetak, uzet je i biološki uzorak za upoređivanje.

Policija je, inače, u dva navrata detaljno pregledala i pretresla prostorije, koje su praktično bile sedište Belivukove i Miljkovićeve ekipe. Pored dokaza zločina nađeni su i diskovi na kojima je zabeleženo ubistvo Davorina Baltića, ali i detalji istrage vezane za likvidaciju ovog visokopozicioniranog člana "kavačkog klana". Takođe, otkriveni su ometači za mobilne telefone, gumeni čekići za lomljenje kostiju....

Osim u šteku na Partizanovom stadionu, policija i forenzičari su i u kući strave u Ritopeku pronašli određene dokaze da je u tim prostorijama boravio jedan od otetih mladića, čiji nestanak je prijavljen oktobra prošle godine. Sada se rasvetljava njegova sudbina, a prema nezvaničnim saznanjima reč je o Lazaru Vukićeviću.

- Nedvosmisleno je utvrđeno da je bio u toj vikendici - navodi naš sagovornik. - Šta se potom desilo sada istražujemo, ali gotovo da nema nade da je živ i verujemo da je ubijen.

Sudbina ovog mladog Vračarca tesno je povezana sa kidnapovanjem i ubistvom navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija, čiji je nestanak prijavljen u avgustu prošle godine. On je jedna od tri žrtve brutalnih likvidacija, za koje su policija i TOK prikupile dokaze još pre hapšenja Belivukove i Miljkovićeve ekipe. Druga dvojica su Zdravko Radojević, navijač Crvene zvezde iz Koteža, i niški "pink panter" Milan Ljepoja.

- Uskoro može da se očekuje proširenje istrage, ne samo za nove zločine već i za trgovinu narkoticima - navodi izvor. - Gotovo svakodnevno se privode i hapse njihovi saradnici. Paralelno sa tim teče i finansijska istraga o novcu koji su zaradili kriminalom i oprali kroz razna ulaganja i zidanje zgrada.

Neki od najjezivijih dokaza pronađeni su u kriptovanim telefonima pripadnika grupe i njihovih devojaka. Reč je fotografijama ubistava i sakaćenja, koje su razmenjivali preko aplikacije "Skaj".

"VOJNICI" KIDIŠU NA OBEZBEĐENjE

U OVOM trenutku nema načina da se spreče upadi u štek-bunker na Partizanovom stadionu, jer na obezbeđenje kidišu Belivukovi i Miljkovićevi "vojnici", koji lome pečate i ulaze unutra. Sagovornik "Novosti" iz istrage navodi da je iz tog razloga najbolje da, poput vikendice u Ritopeku, kao mesto zločina, prostorije ove kriminalne grupe na stadionu Partizana, obezbeđuju pripadnici MUP Srbije. Prema nezvaničnim saznanjima, ovih dana, trebalo bi da se postavi i video-nadzor koji će da "pokriva" pomenuti prostor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije