PRIZNALI DA SU VARALI GRAĐANE: Verica i Daglas saslušani zbog više prevara o bolesti deteta - tužilaštvo zatražilo pritvor

J. D. Lj.

01. 04. 2021. u 17:11 >> 17:23

BRAČNI par Verica. J. (35) i Daglas J. (39) su privedeni i saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, gde su, kako "Novosti" saznaju, delimično priznali da su varali građane, dovodeći ih u zabludu da uplaćuju novac za lečenje njihovog petogodišnjeg deteta koje ima srčanih problema.

ПРИЗНАЛИ ДА СУ ВАРАЛИ ГРАЂАНЕ: Верица и Даглас саслушани због више превара о болести детета - тужилаштво затражило притвор

Foto: Facebook

Nakon saslušanja tužilaštvo je zatražilo da im se odredi pritvor, o čemu će odlučiti nadležni sud. Za Vericu J. pritvor je predložen zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke i u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom da je i ranije osuđivana, dok je za njenog muža pritvor predložen zbog opasnosti od bekstva, kao i da ne bi ometao postupak uticajem na svedoke.

Sumnja se da su supružnici tokom prošle i ove godine, u više navrata, a preko različitih medija upućivali građanima apel za novčanu pomoć. Tražili su donacije za lečenje njihovog deteta koje su im, navodno, bile neophodne jer su u teškoj materijalnoj situaciji.

- Tako su lažnim prikazivanjem činjenice da im je dete teško bolesno, doveli u zabludu 10 građana i na taj način od njih uzeli novac, čime su pribavili korist u iznosu od oko 200.000 dinara - kažu iz Tužilaštva.

U toku dokaznih radnji Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati sve oštećene građane, kao i svedoke, biće izvedeni i drugi dokazi, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

Kako se sumnja da ima više od 10 oštećenih, policija je poziva građane koji su prevareni da joj se jave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024