KAKVA SUDBINA ČEKA DEČAKA KOJI JE POBIO JAGANJCE? Ovo su mogući scenariji - U porodicu se svakako neće vratiti

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

14. 03. 2024. u 11:04

DEČAK M. Ž. (13) iz vršačkog sela Markovac, koji se nalazi na psihijatrijskom posmatranju nakon što je u ponedeljak udarcima sekirom po glavi brutalno ubio 12 jaganjaca, neće biti vraćen u svoju primarnu porodicu, nezvanično saznaju „Novosti“.

КАКВА СУДБИНА ЧЕКА ДЕЧАКА КОЈИ ЈЕ ПОБИО ЈАГАЊЦЕ? Ово су могући сценарији - У породицу се свакако неће вратити

Foto: J.J.Baljak/Privatna arhiva

Naš izvor kaže da će on ostati u Kliničkom centru Vojvodine od dve do pet nedelja, nakon čega će biti odlučeno kakva ga sudbina dalje čeka.

- Lekari će u tom periodu sa njim obaviti brojne razgovore i stručne analize. Na osnovu rezultata svih tih ispitivanja odlučiće da li će dečak biti usmeren na stacionarno lečenje u psihijatriji u Vršcu ili u Kovinu. Postoji mogućnost i da bude smešten u hraniteljsku porodicu. Kući se svakako neće vraćati – kaže dobro obavešteni izvor „Novosti“.

Uprkos ovako gnusnom činu, stručnjaci kažu da postoji šansa da dečak bude izlečen i „vraćen“ u normalno društvo.

- Teorijska šansa za njegov oporavak postoji. To, pre svega, zavisi od njegovih mentalnih kapaciteta, a onda i od uslova socijalne sredine i preduzetih adekvatnih mera – smatra Rosa Drmonjić, savetnica za porodicu.

Foto: J.J.Baljak

Podsetimo, M. Ž. je u ponedeljak po podne pobio sve jaganjce seoskog farmera Predraga Tadića, u čijem domaćinstvu su dečak i njegova socijalno ugrožena porodica živeli poslednje dve godine. Pojedini meštani tvrde da je to uradio iz revolta, jer je morao svakodnevno da ih čuva.

BONUS VIDEO:

MASAKR KOD VRŠCA: Dečak (13) sekirom ubio 12 jaganjaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!