RASPISANA POTERNICA ZA UBICAMA STEFANA SAVIĆA: Oglasio se sud, evo koliko im godina zatvora preti

Novosti online

12. 03. 2024. u 14:47

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je doneo rešenje kojim je prema okrivljenima Vasiliju Gačeviću (23) i Marku Daničiću (23) odredio pritvor koji može trajati najduže 30 dana, a zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo MMA borca Stefana Savića.

РАСПИСАНА ПОТЕРНИЦА ЗА УБИЦАМА СТЕФАНА САВИЋА: Огласио се суд, ево колико им година затвора прети

Foto MUP

- Pritvor je prema okrivljenima V. G. i M. D. određen usled postojanja okolnosti koje ukazuju da se kriju, odnosno da su se dali u bekstvo, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da su osnovano sumnjivi da su izvršili krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu i dodaje:

- Istovremeno, prema okrivljenima V. G. i M. D. naređeno je izdavanje poternice koju će raspisati PU za Grad Beograd – UKP – Odeljenje za potrage.

Foto: Društvene mreže

Okrivljenima V. G. i M. D. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok se okrivljenom V. G. na teret stavlja i izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju.

- Protiv odluke o određivanju pritvora dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja - navodi se u saopštenju, prenosi Kurir.

BONUS VIDEO: MASAKR KOD VRŠCA: Decak (13) sekirom ubio 12 jaganjaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!