PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV B.I.(20): Krao kartice za bankomate, napao policiju, posedovao drogu

J.D.Lj.

20. 10. 2023. u 19:21

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv B.I. (20) zbog sumnje da je izvršio produženo krivično delo krađa i krivično delo falsifikovanje i zlopotreba platnih kartica, kao i neovlašćeno držanje opojnih droga i sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ Б.И.(20): Крао картице за банкомате, напао полицију, поседовао дрогу

foto V Mitrić

To je uradio tako što je u GO Novi Beograd na različitim lokacijama, prilazio oštećenima sa leđa, zavlačio ruku u tašne i džep trenerke, te u više navrata oduzimao tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist. Onda je upotrebom kartice pribavio protivpravnu imovinsku korist jer je podizao sa računa novac sa bankomata.

U ulici Mileve Marić Ajnštajn, neovlašćeno je držao u manjoj količini za sopstvenu upotrebu drogu i to 2.07 grama i 0.42 grama heroina u pvc kesici.

Takođe, silom je sprečio službeno lice u vršenju službene radnje na taj način što je nakon lišenja slobode od strane policijskih službenika PS Novi Beograd, dok je vođen prema vozilu u cilju sprovođenja u službene prostorije, sa rukama iza leđa na kojima su se nalazile lisice,, iskoristio momenat kada ga je rukom ispod ruke držao samo jedan policijski službenik, dok je drugi otključavao vrata auta, te zadao udarac potiljačnim delom glave u levu stranu lica policajcu. Službenik se od udarca  zateturao, što je okrivljeni iskoristio da mu se istrgne iz ruke i trčećim korakom pobegne između zgrada. Ipak, ubrzo je uhapšen.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenog oglasi krivim i za navedena krivična dela izrekne mu kaznu u skladu sa zakonom.


BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!