PRETVARAO SE DA JE "VIDOVITA MARIJELA" PA LJUDIMA UZIMAO ZLATO I NOVAC ZA SKIDANJE MAGIJE: Ovo je detaljan plan njegove prevare

Novosti onlajn

15. 08. 2023. u 09:35

OSNOVNO javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv D. N. (26) iz Futoga zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo prevare.

ПРЕТВАРАО СЕ ДА ЈЕ ВИДОВИТА МАРИЈЕЛА ПА ЉУДИМА УЗИМАО ЗЛАТО И НОВАЦ ЗА СКИДАЊЕ МАГИЈЕ: Ово је детаљан план његове преваре

Foto Shutterstock

Naime, optuženi je u toku novembra meseca 2020. godine od oštećene, koja je prethodno sa njim ostvarila kontakt po oglasu sa društvenih mreža pod nazivom „Vidovita Marijela“, protivpravno prisvojio više zlatnih predmeta i novac u ukupnom iznosu od 120.000 dinara, a sve pod izgovorom da su navedene dragocenosti potrebne za sprovođenje rituala skidanja magije sinu oštećene koji se vrše preko zlata, novca i čitanjem molitvi u manastirima.

Tužilaštvo savetovalo uslovnu kaznu

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optuženome izrekne uslovnu osudu, kao i da ga osudi na novčanu kaznu i obaveže na vraćanje imovinske koristi pribavljene učinjenim krivičnim delom u iznosu od 150.000 dinara.

Krivično delo prevara čini svako ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede nekoga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini.

BONUS VIDEO: Objavljen snimak hapšenja ubice iz Zemuna i njegovih saučesnika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)