PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV S.M. U PANČEVU: Zbog prevare Tužilaštvo traži kaznu od godinu i 10 meseci zatvora

J.D.Lj.

08. 06. 2023. u 14:40

OSNOVNO javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je Osnovnom sudu optužni predlog protiv S.M. iz Beograda zbog krivičnog dela prevara u produženom trajanju.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ С.М. У ПАНЧЕВУ: Због преваре Тужилаштво тражи казну од годину и 10 месеци затвора

Tanjug

On je od 20.maja 2020. do 23. Juna iste godine, u Pančevu i Beogradu, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist doveo drugog lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu tako što se lažno predstavljao kao vlasnik veigradskog preduzeća i u 10 navrata u poslovnicama mobilnih operatera davao na uvid lažnu ličnu kartu vlasnika preduzeća i koristeći lažni pečat navedene firme, zaključivao pretplatničke ugovore sa mobilnim operaterima na osnovu kojih je preuzimao tehničke uređaje a koje je dalje prodavao raznim licima.

Takođe, u dve banke podnosio je zahteve za odobrenje kredita za kupovinu tehničke robe kao i proveru stanja na tekućem računu vlasnika preduzeća.

Tužilaštvo je zatražilo da se S.M. osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 10 meseci i novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti oduzimanje predmeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)