OPTUŽEN UBICA DEVOJKE IZ RIPNJA: Izbo je nožem

S. J. M.

07. 06. 2023. u 18:15

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Stojana Ilića (37) zbog sumnje da je 10. aprila 2023. godine u Ripnju, na svirep način ubio 16-godišnju devojku, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

ОПТУЖЕН УБИЦА ДЕВОЈКЕ ИЗ РИПЊА: Избо је ножем

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/Fejsbuk/Stojan Ilić

Optužnicom, koja je danas predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, jer je za krivična dela za koje se tereti propisana kazna zatvora viša od 10 godina i uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Postoji opravdana sumnja da je Stojan Ilić 10. aprila oko 14:30 časova najpre proveo neko vreme u razgovoru sa porodicom maloletne oštećene u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Ilić je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod železničke pruge, u prostoru između rastinja. Kada je ona izašla iz vozila okrivljeni je počeo da je vuče i

obnažuje, dok se ona opirala, pa je počeo da je ubada nožem u predelu trupa, vrata i ruke, usled čega je trpela jake bolove i zadobila teške telesne povrede opasne po život, od kojih je preminula.

Nakon izvršenja ovog krivičnog dela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Nakon toga je izašao iz kuće i napustio lice mesta svojim vozilom.

Ubrzo nakon toga je uhapšen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SEDMICA TRI MILIONA EVRA: Vidite izvučene brojeve - šestice veoma izdašne