NAPAD NA PROFESORKU U TRSTENIKU: Odloženo saslušanje svedoka, veštaci procenili da je đak koji je snimao incident – nezreo (VIDEO)

S.BABOVIĆ

14. 03. 2023. u 16:39

SASLUŠANjE svedoka incidenta, koji se u Tehničkoj školi u Trsteniku odigrao prošlog novembra, odloženo je danas pred Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, saznaju „Novosti“.

НАПАД НА ПРОФЕСОРКУ У ТРСТЕНИКУ: Одложено саслушање сведока, вештаци проценили да је ђак који је снимао инцидент – незрео (ВИДЕО)

ISTRAGA Osnovno javno tužilaštvo u Trsteniku, Foto S. Babović

Danas je u okviru istražnih radnji u postupku, gde je osumnjičen M.M.(18), đak koji je snimao izmicanje stolice profesorki Mairji Stevanović, trebalo da bude saslušan drugi učesnik incidenta, ali kao svedok - I.K.(16). Ovaj maloletnik, koji se, inače procesuira pred Višim sudom u Kruševcu, nije mogao da bude saslušan, jer jedan od roditelja nije mogao da prisustvuje saslušanju.

Doneta je odluka da se saslušanje odloži za 21.mart.

Kako saznajemo, u međuvremenu je iz Niša pristiglo i mišljenje veštaka o zrelosti osumnjičenog M.M.(18). Veštaci su procenili da je M.M. nezreo za svoj uzrast što znači da mu se ukoliko dođe do suđenja, može suditi pred Osnovnim sudom u Trsteniku,ali samo po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela, a ne po Krivičnom zakonu.

Drugim rečima, M.M.jeste krivično odgovoran,ali ne može biti kažnjen po zakonu koji se primenjuje punoletnike. Očekuje se da nakon saslušanja svedoka,bude doneta odluka o podnošenju optužnog predloga ili odbačaju krivične prijave.

M.M.je kako su „Novosti“ objavile, zajedno sa N.Ž.(17), đakom koji je snimao incident, kažnjen ukorom Nastavničkog veća i jedinicom iz vladanja.

Obojica su nastavili da pohađaju školu,a nastavi se vratila i oštećena u slučaju,profesorka engleskog jezika. Učenik I.K,koji danas nije saslušan, ispisao se iz škole dan pre nego da Nastavničko veće prvi put razmatra status svih učesnika incidenta u učionici. 

 


 BONUS VIDEO - PROFESORKA IZ TRSTENIKA PONOVO PRED ĐACIMA: "Polako savladavam strah i od same prostorije"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)