PRETUKAO DVOGODIŠNJU PETRU NA SMRT: Očuh osumnjičen za ubistvo devojčice kod Vlasotinca ide na psihijatrijsko veštačenje

S. M. J.

10. 03. 2023. u 18:25

MILOŠ N. (25) iz Donjeg Dejana kod Vlasotinca, osumnjičen da je 21. februara u iznajmljenom stanu u Zaječaru do smrti batinao dvogodišnju Petru Vladulović, ćerku nevenčane partnerke Jelene T. (23), biće upućen na psihijatrijsko veštačenje.

ПРЕТУКАО ДВОГОДИШЊУ ПЕТРУ НА СМРТ: Очух осумњичен за убиство девојчице код Власотинца иде на психијатријско вештачење

Foto: Fejsbuk

Miloš N. će, odlukom Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, biti upućen na neuropsihijatrijsko i psihološko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu.

Ovaj muškarac koji je, pokazala je to i obdukcija ubijene devojčice, dvogodišnju Petru usmrtio udarcima u glavu, od kojih je jedna bila smrtnosna i u telo, od čega je imala i rascep jetre. Konačan obdukcioni nalaz sa toksikološkim i ostalim analizama još nije stigao u Više javno tužilaštvo, ali su u međuvremenu završena saslušanja više svedoka koja bi dodatno trebala da rasvetle ovaj monstruozni zločin.

-Predloženi svedoci od strane Višeg javnog tužilaštva Zaječar su ispitani. U interesu istrage u ovom trenutku vam  ne možemo dati lične podatke svedoka i sadržaj iskaza, jer se okrivljeni branio ćutanjem i VJT Zaječar za sada ne raspolaže saznanjem kakve će dokazne predloge odbrana i okrivljeni da predlože. Tužilaštvo će naložiti preduzimanje dokaznih radnji u vidu veštačenja - navode u VJT Zaječar.

I u Osnovnom javnom tužilaštvu završeno je ispitivanje svedoka u slučaju protiv osumnjičene Jelene T. (23) iz Grljana kod Zaječara koja se tereti da nije pomogla svom detetu i zaštitila ga od nasilja. Zaprećena kazna za krivično delo  zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica je do tri godine zatvora.

-Očekuje se ispitivanje predstavnika Centra za socijalni rad u Zaječaru, a ukoliko se ukaže potreba, ispitaće se naknadno I drugi svedoci. Pristigao je i traženi izveštaj Centra za socijalni rad u Zaječaru  o postupanju samog centra u vezi sa porodicom osumnjičene, iz koga proizilazi da je bilo više prijava za nasilje u porodici u kojima se kao oštećena javljala sada osumnjičena J.T, da je nasilje nad njom vršeno od strane raznih članova porodice, kao i da nije bilo prijava za nasilje u porodici prema sada pokojnoj P.V. niti prijava za zanemarivanje maloletnog deteta od strane osumnjičene - ističu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

SLAO JOJ PORUKE, KUPOVAO SLATKIŠE I HRANU: Uprkos zabrani, Beograđanin progonio bivšu partnerku