NIJEDNA ZEMLJA NE BI NASELA NA OVO: Advokat o spornim objavama osumnjičenog za ubistvo Ivane na Zvezdari

Novosti online

19. 01. 2023. u 14:16

Gusinjanin Jetmir Gočaj (24), koji je osumnjičen da je 23. decembra prošle godine ubio Ivanu Krivokapić (26) u Beogradu, koristi jeftine trikove da ne bi bio izručen Srbiji posle hapšenja, izjavio je advokat Predrag Savić.

НИЈЕДНА ЗЕМЉА НЕ БИ НАСЕЛА НА ОВО: Адвокат о спорним објавама осумњиченог за убиство Иване на Звездари

Foto: Instagram printskrin

Savić je gostujući na TV Prva objasnio da to što Gočaj na svoj Instagram sada kači poruke obojene nacionalnom mržnjom prema Srbima, predstavlja „jeftin trik“, jer je on pre tragičnog događaja radno dolazio u Beograd, te bio vodič brojnim Srbima koji su planinarili na Prokletijama.

„To je smišljeno, verovatno od nekog advokata koji poznaje postupak ekstradicije, da kaže da će on doživeti progon zbog tih poruka. On veštački pokušava da izazove, ako ga nadležni uhvate, da postoji razlog da ga ne izruče Srbiji. Mislim da nijedna zemlja na svetu ne bi nasela na to“, rekao je Savić, pa dodao:

„Ako Jetmir bude pronađen i uhapšen u Crnoj Gori, on bi morao da bude izručen, jer postoji ugovor između Srbije i Crne Gore koji kaže da se državljani mogu izručiti ako su izvršili teži oblik krivičnog dela, a njemu se stavlja na teret teško ubistvo“, kazao je Savić, navodeći da postoji mogućnost da Srbija ne mora da šalje ni zamolnicu u ovom slučaju, dovoljno je da postoji Interpolova poternica.

Međutim, kao najveći potencijalni problem advokat izdvaja mesto gde bi Jetmir mogao da se krije.

„On je planinar i krije se na Prokletijama, to je planina koja omogućava ljudima da se dugo skrivaju. Prokletije su izuzetno pogodne za to“, istakao je Savić.

Podsetimo, kako je istraga pokazala, sumnja se da je Jetmir Gočaj ubio Ivanu Krivokapić tako što ju je ugušio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna