TO ĆE OTKRITI MOTIV: Detektivi planiraju sledeći korak u slučaju nestanka Ane Volš, evo šta će biti u fokusu istrage

Novosti online

14. 01. 2023. u 23:31

KADA su policijski timovi za pretragu prvi put ušli u šumu Kohaset, tražeći Anu Volš, nisu znali šta će pronaći. U to vreme bilo je izvesno samo da je majka troje dece nestala, a njen suprug Brajan Volš čekao tri dana da prijavi njen nestanak.

ТО ЋЕ ОТКРИТИ МОТИВ: Детективи планирају следећи корак у случају нестанка Ане Волш, ево шта ће бити у фокусу истраге

Foto: Fejsbuk/anawalshe/Tviter/@WCVB

- Tražimo pomoć javnosti i medija u lociranju Ane Volš - rekao je šef lokalne policije Vilijam Kvigli u petak, 6. januara, piše Blic.

Sedam dana posle prve konferencije za medije šefa policije, ova istraga imala je neočekivani obrt.

Od nepovezanog požara koji je izbio u kući koju su Volšovi nekada posedovali, preko pretresa kontejnera na Nort Šoru gde su istražitelji pronašli dokaze u vezi sa Anom Volš, do vesti da je policija pronašla krv i krvavi nož u podrumu njihovog iznajmljenog doma. - vesti od Volšovima samo su stizale.

Brajan Volš trenutno se nalazi u zatvoru, optužen za obmanjivanje istražitelja. Očekuju se ozbiljnije optužbe, ali mnogi se pitaju kada će to uslediti.

- Mnogi se pitaju zašto on već nije optužen za ubistvo - pitao je reporter Bostona 5 Bob Vord.

Bivša državna tužiteljka Bostona Karmen Ortiz objašnjava da istraga napreduje sve dok detektivi čekaju na analizu dokaza da se vrate iz kriminalističke laboratorije.

- Nismo 100 odsto potvrdili šta joj se dogodilo. Nemamo telo. Na kraju krajeva, žele se dokaze koji dokazuju da se određeni čin dogodio i da u to nema sumnje. Želite da budete sigurni da ste to uradili kako treba - rekla je Ortiz.

Istražitelji takođe pažljivo razmatraju odnos između Ane i Brajana Volš.

Ana Volš, tada Knip, u avgustu 2014. godine prijavila je Brajana da joj je pretio smrću. Ona je 2018. objavila selfi na Instagramu sa modricama na oku, prenosi Boston25.

Ortiz kaže da je sve što se dešavalo u kući Volš, iza zatvorenih vrata, mnogo pre Nove godine, važan deo ovog slučaja jer policija traga za motivom.

- Da li je ovo nešto što je planirano? Predumišljaj? Ili je to bilo nešto što se dogodilo kao rezultat svađe, žara strasti, a onda se (on) uspaničio i možda učinio nešto strašno ili još gore telu. - dodala je Ortiz.

Podsetimo, Ani Volš se izgubio svaki trag u noći između 31. decembra i 1. januara. Njen suprug Brajan Volš prijavio je njen nestanak tek tri dana kasnije. Istragom je utvrđeno da je on opstruisao istragu, a u podrumu kuće pronađeni su tragovi krvi i krvav nož. Takođe, na smetlištu su pronađene krvave krpe i tepih, te američka policija sumnja na najstrašniji scenario. Brajan Volš se nalazi u istražnom zatvoru, gde čeka epilog istrage.

BONUS VIDEO: Prvi snimci sa mesta ubistva i samoubistva u Kikindi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)