TRI KILOGRAMA "KSALOLA" NOSILA U ŠVEDSKU: Sprečen pokušaj švrca na graničnom prelazu Horgoš

J. L.

05. 12. 2022. u 21:16

NA graničnom prelazu Horgoš 2, carinici su u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili tri kilograma psihoaktivnih tableta ''ksalol''.

ТРИ КИЛОГРАМА КСАЛОЛА НОСИЛА У ШВЕДСКУ: Спречен покушај шврца на граничном прелазу Хоргош

foto: Uprava carine

Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, prilikom detaljnog pregleda za koji je izdvojen autobus domaćih registarskih oznaka, koji je prevozio putnike na relaciji Beograd-Geteborg u Švedskoj.

Tokom kontrole torba koju je jedna putnica nosila na ramenu izazvala je sumnju, jer je uočeno da je njena unutrašnjost neuobičajeno manja u odnosu na njenu veličinu.

-Sumnja je bila opravdana, jer je nakon rašivanja postave, u duplom dnu pomenute torbe pronađeno deset plastičnih kesa punih tableta svetlo plave boje, nalik na psihoaktivni lek ''ksalol'', čija je zloupotreba veoma raširena - navode u Upravi carine.

Putnica je zajedno sa tri kilograma otkrivenih psihoaktivnih tableta predata u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Uprava carina podseća da se kao deo ličnog prtljaga u putničkom prometu mogu nositi samo lekovi za ličnu upotrebu, u količini za uobičajenu terapiju. Ukoliko nosi sa sobom lekove za uobičajenu terapiju koji sadrže psihoaktivne kontrolisane supstance, dužan je da na zahtev carinskog službenika pokaže dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova u svrhu terapije (mišljenje lekara, odnosno lekarski recept).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna