NEMA VIŠE BATINA ZA BAKU: Ćerka odvela majku iz doma u Peći, u kom je pretrpela nasilje (VIDEO)

Novosti online

03. 11. 2022. u 17:20

NAKON uznemirujućeg snimka iz staračkog doma u Peći na kome se vidi medicinska sestra kako maltretira staricu, sada se pojavio i emotivni snimak na kom se vidi kako ćerka odvodi majku iz doma u kom je pretrpela mučko nasilje.

НЕМА ВИШЕ БАТИНА ЗА БАКУ: Ћерка одвела мајку из дома у Пећи, у ком је претрпела насиље (ВИДЕО)

FOTO:PRINTSKRIN/TVITER

Ćerka ljubi majku u glavu i sa još jednom ženskom osobom pod ruku odvode staricu do automobila.

- Nema više batina za baku - piše u opisu snimka.

Nakon snimka, dve radnice u Domu za stare u Peći uhapšene su danas zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom, štićenicom ovog doma, saopštila je tzv. kosovska policija neposredno nakon što je na društvenim mrežama objavljen video snimak sa ovom scenom nasilja.

Medicinska radnica sa snimka, Aurona Peljaj, prilikom iskaza u policiji, pravdala se time da je starica navodno prva nju napala. Izjavila je da je nesrećna žena imala nervni slom tog dana i da je izazvala "nemire" u prostorijama centra.

- Kada sam počela da radim, ona je već bila stanarka u kući i doktor je potvrdio da ima psihičke smetnje. Na dan kada se desio slučaj, bila je veoma agresivna i s vremena na vreme doživljavala nervne krize, o čemu smo obavestili doktora. Tog dana imali smo zadatak da im promenimo pelene nakon što je starija žena (žrtva) izvršila svoju fiziološku potrebu i zaprljala prostor rukama. Čula sam buku u kupatilu i otišla da pogledam. Moje kolege su imale problema tamo i želela sam da pomognem. Ona me je napala i povredila mi ruku, napala me je nogom. Nisam koristila nasilje ili veliku silu osim da je sprečim da me napadne. Takođe je tog dana napala još jednog stanara -

Komora medicinskih sestara tzv. Kosova donela je odluku da oduzme licencu i izbriše zdravstvene radnike iz registra Komore za medicinske sestre Auronu Pelaj, Giltijanu Neziri, Altinu Redžepi i Remzije Kući - Gaši, osumnjičene da su tukle staricu u domu za stare "Orenda" u Peći.

Iz Komore medicinskih sestara saopštavaju da je odluka doneta na hitnom sastanku sa tužiocem, etičkim savetom i predsednikom OIK-a.

Podsećamo, dve radnice u Domu za stare u Peći uhapšene su danas zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom štićenicom ovog doma, saopštila je tzv. kosovska policija neposredno nakon što je na društvenim mrežama objavljen video snimak sa ovom scenom nasilja.Još dve su, kako se sumnja na osnovu video snimka, učestvovale u nasilju.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)