SAD SUMNJIV I VUKOTIĆEV VOZAČ: Novi detalji u istrazi ubistva vođe "Škaljaraca" u Istanbulskoj četvrti Šišli početkom avgusta

E. H.

29. 10. 2022. u 11:07

TURSKI istražitelji i dalje rade na razotkrivanju svih detalja ubistva navodnog vođe "škaljaraca" Jovana Vukotića, 8. avgusta u istambulskoj četvrti Šišli.

САД СУМЊИВ И ВУКОТИЋЕВ ВОЗАЧ: Нови детаљи у истрази убиства вође Шкаљараца у Истанбулској четврти Шишли почетком августа

Foto: Arhiv VN

U tome im veliku pomoć pružaju podaci pronađeni na mobilnim telefonima i kompjuterima osumnjičenih, na kojima su, kako se tvrdi, zabeležene faze planiranja likvidacije i detalji o praćenju.

Prema informacijama koje objavljuju pojedini tamošnji mediji, među osumnjičenima se našao i E. K., Vukotićev vozač. Kako piše portal "Sabah", navodno je utvrđeno da je on telefonom razgovarao sa članom jedne od grupa koje su učestvovale u ubistvu. Policiji je, kako se navodi, bilo sumnjivo njegovo ponašanje, zbog čega su ga priveli. On, prema onome što piše ovaj portal, nije mogao da objasni taj razgovor, ali je negirao svoju umešanost u izvršenju krivičnog dela.

Vozač je, nakon što je Vukotić ubijen, piše portal, skinuo registarske tablice sa vozila i stavio ih u gepek. Zatim je oba svoja mobilna telefona sakrio između barijera na vijaduktu E-5. Međutim, njih je policija pronašla tokom uviđaja. U prvom trenutku se sumnjalo da je reč o Vukotićevim aparatima. Pregledom vozila u kojem je Vukotić bio sa vozačem, suprugom i detetom, ispod poda u prtljažniku, pronađena su tri GPS aparata za praćenje.

Uhapšeni za ubistvo Vukotića, tokom ispitivanja u policiji, prema tvrdnjama turskih medija, tvrdili su da su ih na zločin podstakli Radoje Živković, zvani Žuti, brat od tetke vođe "kavčana" Radoja Zvicera i Zdravko Perunović. Operativni podaci ukazuju da je turski državljanin Bariš Bojun, vođa kriminalne grupe, za milion i po evra prihvatio nalog da ubije Vukotića. On je, navodno, letos boravio u Beogradu.

On se sada tereti da je angažovao dvojicu svojih pripadnika, Binala Č. i Furkana I, da pronađu izvršioca, koji će da smakne Kotoranina. Kao direktni izvršilac pominje se Emirkan S.

Hapšenja osumnjičenih za ubistvo Vukotića izvedena su na lokacijama u Istanbulu, Izmiru, Artvinu, Alanji i Zonguldaku. Po svemu sudeći, i na osnovu najnovijih informacija iz istrage, koju sprovodi istanbulska policija za suzbijanje organizovanog kriminala, ubistvo Vukotića je dugo i temeljno pripremano i bilo je spremljeno nekoliko "scenarija".

PRATILI GA NA MOTORU

VUKOTIĆ je pogođen sa četiri metka i na mestu je bio mrtav. Ubica je bio na motoru, iza vozača i pucao je u auto u kom je bio vođa "škaljaraca". Navodno, tokom uviđaja kod njega je pronađen lažni pasoš na ime Predrag Popović. Posle proterivanja i izručenja Srbiji, 2018, Vukotić je sa falsifikovanim papirima stigao u Istanbul prošle godine. Policija je pregledala više od 1.700 sati snimaka sa 200 kamera, i to na trasi kuda se kretao osumnjičeni motocikl sa dve osobe. Uočili su da je Vukotića pratio dvotočkaš sa tablicama Izmira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja