U TURSKOJ UHAPŠEN VUKOTIĆEV VOZAČ: Kavčanima javljao detalje kretanja vođe škaljarskog klana

Novosti online

28. 10. 2022. u 09:43

TURSKA policija zadržala E. K., čoveka od poverenja Jovana Vukotića, koji je njega, njegovu trudnu suprugu i njihovo dete vozio na dan likvidacije u Istanbulu.

У ТУРСКОЈ УХАПШЕН ВУКОТИЋЕВ ВОЗАЧ: Кавчанима јављао детаље кретања вође шкаљарског клана

Foto: Printscreen

Turski istražitelji otkrili su tokom istrage da je njegov vozač E. K. bio krtica koja je dojavila "kavčanima" detalje o kretanju i navikama vođe škaljarskog klana.

E. K. je, kako navode turski mediji, uhapšen i sudiće mu se sa Radojem Živkovićem, rođakom Radoja Zvicera, Zdravkom Perunovićem i ostalim osumnjičenima za učešće u zločinu. Obrt se, kako navode, dogodio pošto je policija otkrila da dva mobilna telefona koja je E. K. pokušao da sakrije posle likvidacije pripadaju njemu, a ne Vukotiću kako se sumnjalo.

- Ispod automobila u kom je Vukotić ubijen, dok su sa njim u kolima bili E. K., trudna supruga Maša M. i njihovo dete, bila su postavljena tri GPS uređaja za satelitsko praćenje. Utvrđeno je da je vozač E. K. pre ubistva razgovarao telefonom i imao sastanak sa članom jedne od dve grupe koje su u turskoj bile angažovane od strane kavačkog klana da za 1,5 milion evra ubiju vođu škaljarskog klana. E. K. je uhapšen i sudiće mu se zajedno sa ostalim osumnjičenima - prenosi turski portal Sabah.

Mediji navode i da se sumnja da je uređaje za praćenje pod Vukotićev auto postavio upravo E. K.

- Istražitelji su utvrdili da je Vukotić bio praćen najmanje četiri meseca. U njegovoj likvidaciji učestvovale su dve kriminalne grupe iz Turske, čije su vođe u zatvorima u Italiji i Crnoj Gori. Jedna je bila zadužena da nadgleda i prati Vukotića, a druga za neposrednu likvidaciju - podsećaju oni.

Na dan kada je ubijen, kako je otkriveno, Vukotić je sa ženom, vozačem i detetom šetao tržnim centrom u Bešiktašu. E. K. je sve vreme bio uz njih, čak su ga kamere snimile kako im nosi stvari.

- Kada su bili na auto-putu u Šišliju, prišao im je motor sa dva napadača. Suvozač je ispalio pet hitaca, od kojih su četiri pogodila Vukotića.

Podsetimo, Vukotić je ubijen u septembru u Istanbulu. Vođa škaljarskog klana sahranjen je u porodičnoj grobnici na groblju u Čevu, odmah pored svog oca Veselina Vukotić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MOLITVA IZ HILANDARA: Vučiću, izdrži iskušenja i pritiske