POLICAJAC I SAUČESNIK OSTAJU IZA REŠETAKA: Dvojici osumnjičenih za otmicu mladića u Bačkom Jarku produžen pritvor

Lj. P.

26. 07. 2022. u 09:33

NOVOSADSKOM policajcu S. S. (24) i njegovom saučesniku S. M. (21), osumnjičenima da su 26. juna oteli dvadesetdvogodišnjeg D. P. zahtevajući od njega novac, a koji je tom prilikom lakše povređen, produžen je pritvor za još 30 dana.

ПОЛИЦАЈАЦ И САУЧЕСНИК ОСТАЈУ ИЗА РЕШЕТАКА: Двојици осумњичених за отмицу младића у Бачком Јарку продужен притвор

Foto:Z.Gligorijević

Kako navode u Višem sudu u Novom Sadu, ova mera može trajati do 23. avgusta, a sud smatra da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pored toga, za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana je kazna veća od deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Pripadnika novosadske policije S. S. i S. M. Služba unutrašnje kontrole MUP-a je uhapsila zbog sumnje da su 26. juna oteli mladića. Kako se sumnja, S. M. je tog jutra doveo dvadesetdvogodišnjeg mladića kojeg poznaje u jedan lokal u Bačkom Jarku, gde ih je čekao policajac.

Mladića su u lokalu udarali rukama, nogama, palicom i pištoljem, zahtevajući od njega da im da 400 evra na ime nepostojećeg duga. To su sve snimili, a snimak su poslali devojci oštećenog.

Posle toga, osumnjičeni su mladića odveli u podrum policajčeve kuće gde su ga, kako se sumnja, vezali i nastavili da ga fizički maltretiraju, a onda su ga pustili i zapretili da im mora dati novac, kao i da će nauditi njegovoj porodici ukoliko bude prijavio policiji.

Zbog povreda koje je zadobio, dvadesetdvogodišnjaku je ukazana lekarska pomoć u Kliničkom centru Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024