GENERALU MALEŠIĆU JOŠ 30 DANA: Odlukom suda produžen pritvor nekadašnjem načelniku novosadske policije

V. N.

26. 06. 2022. u 06:40

NA predlog Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu sud je za još 30 dana produžio pritvor načelniku novosadske policije generalu Slobodanu Malešiću, koji je početkom aprila uhapšen pod sumnjom za trgovinu uticajem i zloupotrebu položaja.

ГЕНЕРАЛУ МАЛЕШИЋУ ЈОШ 30 ДАНА: Одлуком суда продужен притвор некадашњем начелнику новосадске полиције

Slobodan Malešić, Foto LJ. P.

Kako se saznaje, Malešiću je pritvor produžen zbog opasnosti da bi mogao uticati na svedoke.

Pored Malešića, u ovom slučaju vodi se istraga i protiv policijskog službenika u Prijepolju LJubomira Stanišića, službenika Uprave kriminalističke policije Dragana Kovačevića i privatnog preduzetnika DŽenana Kujovića, koji je i vlasnik više privrednih društava iz Prijepolja.

Oni se sumnjiče da su izvršili udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo trgovina uticajem i krivično delo zloupotreba službenog položaja od 2018. do početka aprila.

Malešić se tereti da je organizator ove organizovane kriminalne grupe i da je koristeći svoj službeni i društveni položaj posredovao da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti, saopštilo je ranije tužilaštvo.

On je, kako se sumnja, od Kujovića primao novac kako bi ostalim osumnjičenim policijskim službenicima, kao pripadnicima organizovane kriminalne grupe koji su postupali po njegovim nalozima, usmeno izdavao naloge da u okviru svojih službenih policijskih ovlašćenja ne izvršavaju službene radnje koje bi morali izvršavati, a koje se odnose na otkrivanje i prikupljanje dokaza radi podnošenja krivične prijave protiv Kujovića i odgovornih lica u njegovim privrednim društvima zbog nezakonitog poslovanja.

Stanišić i Kovačević su imali zadatak da pružaju zaštitu Kujoviću i članovima njegove porodice od krivičnog gonjenja i pružaju savete o postupanju pred nadležnim organima po podnetim krivičnim prijavama.

ZBOG SPLAVA NA SAVI

Osumnjičeni Stanišić i Malešić imali su korist i to: Malešić u novcu i materijalim dobrima za izgradnju i opremanje splava na reci Savi, opremanje stambenih objekata, uređenje porodičnog imanja, kao i novac na ime navodne stipendije u korist njegovog sina, a osumnjičeni Stanišić za uređenje stana, navelo je tužilaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

SRBINA ZABOLEO ZUB U GRČKOJ, OTIŠAO KOD LEKARA I VIDEO RAČUN: Ne znam šta me je snašlo - nesvakidašnja situacija na letovalištu