NOVI TEROR NA KiM: Uhapsili Srbina zbog navodnog maltretiranja civila tokom 1998. godine

D. Z.

03. 06. 2022. u 12:20

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju saopštila je da su pripadnici takozvane kosovske policije uhapsili juče u mestu Istok Srbina Časlava Jolića (54) dok je obavljao uobičajene administrativne poslove.

НОВИ ТЕРОР НА КиМ: Ухапсили Србина због наводног малтретирања цивила током 1998. године

Foto Tanjug/AP

Sumnjiče ga za navodni ratni zločin na KiM, odnosno maltretiranje izvesnog civila tokom 1998. godine

- Časlav je otac četvoro dece sa boravištem u centralnoj Srbiji, koji je godinama odlazio na Kosovo i Metohiju i pune 23 godine nije imao nikakav problem da uđe ili boravi na prostoru KiM do juče, kada je naprasno uhapšen i sproveden u Prištinu pod sumnjivim izgovorima i okolnostima - saopštila je Kancelarija za KiM i istakla da je on otišao sa obavi određene poslove iz ostavinske rasprave nakon smrti oca, kada je naprasno uhapšen po nedavnoj optužnici, što baca posebno svetlo na njegov slučaj.

Tajne optužnice i nekredibilni svedoci - praksa pravosuđa u Prištini

Ovim je, kako se zaključuje u saopštenju Kancelarije za KiM, nastavljena praksa pravosuđa u Prištini da se po nekakvim tajnim optužnicama, sa nekredibilnim svedocima i preko noći podižu optužnice protiv Srba sa Kosova i Metohije i da ih na ovakav način odvraća od povratka na njihova ognjišta ili potraživanje njihovih zakonitih prava. Kancelarija za KiM obezbedila je pravnu zaštitu za Jolića i pratiće njegov slučaj i o njemu obavestiti međunarodne predstavnike na KiM.

Slučaj Časlava Jolića je šesti po redu slučaj da se Srbi preko noći okrivljuju za navodne ratne zločine, po iskazima svedoka koji se pojavljuju posle 20 i više godina od navodno učinjenog dela, a u vreme kada okrivljeni najčešće potražuju svoja zakonita prava.

BONUS VIDEO:

 MALTRETIRAJU I ZASTRAŠUJU SRBE: Ovako specijalci Rosu vršljaju po Štrpcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!