SPALILI SRPSKU ZASTAVU I PEVALI ALBANSKE PESME: Novi incident na KiM - oskrnavljen spomenik palim borcima u srpskom selu Prilužje (FOTO)

Tanjug

29. 05. 2022. u 18:49

GRUPA mlađih Albanaca ukrala je danas i zapalila zastavu Srbije sa spomenika palim borcima u srpskom selu Prilužje, saopštila je Kancelarija za KiM Vlade Srbije.

СПАЛИЛИ СРПСКУ ЗАСТАВУ И ПЕВАЛИ АЛБАНСКЕ ПЕСМЕ: Нови инцидент на КиМ - оскрнављен споменик палим борцима у српском селу Прилужјe (ФОТО)

Foto: Kancelarija za KiM

Oni su iskoristili situaciju kada u selu nije bilo struje usled jakog nevremena i oko 16 sati upali u naselje, došli do spomenika sa srpskom trobojkom, pokidali lanac i ukrali zastavu, koju su potom zapalili u ulici koja vodi ka albanskom delu sela.

Njihov čin primetili su meštani koji su čuli kako pevaju albanske pesme.

Foto: Kancelarija za KiM

Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.

Reč je o još jednom pritisku i provokaciji na račun Srba u ovoj većinski srpskoj sredini koja ima za cilj da ih onespokoji i protera sa kućnog praga, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM, kako se dodaje, najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin albanskih izgrednika koji pokazuje da u albanskom društvu nema ni trunke poštovanja za vrednosti srpskog naroda.

Pored kuća i hramova SPC koji se učestalo nalaze na meti ekstremista, učestalo se vandalizuju i lome srpska groblja i spomenici.

Foto: Kancelarija za KiM

Dok se Srbi i zvanični Beograd trude da omoguće miran suživot srpskog i albanskog naroda u pokrajini, albanski predstavnici ovakvim nedelima ruše sve mostove pomirenja, dodaje iz Kancelarije za KiM.

- Takvi činovi inspirisani su antisrpskom retorikom Prištine i Aljbina Kurtija koji želi da na KiM nema više Srba - dodaje se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati