PODVODIO ŽENE, JEDNA UMRLA: Nišlija osumnjičen za primoravanje tri žene na prostituciju branio se ćutanjem

J. Ć.

25. 05. 2022. u 21:22

NIŠLIJA Aleksandar M. (47), koji je sa još dvojicom muškaraca B. N. i Z. R. osumnjičen da je na teritoriji Francuske oteo tri žene, koje su primoravali na prostituciju i prema kojima su postupali na svirep način, usled čega je jedna od njih preminula, u sredu se na prvom saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Nišu branio ćutanjem. Na predlog Tužilaštva, sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana.

ПОДВОДИО ЖЕНЕ, ЈЕДНА УМРЛА: Нишлија осумњичен за приморавање три жене на проституцију бранио се ћутањем

D.N.

Više javno tužilaštvo u Nišu je saopštilo da je nakon pretresa stana koji on koristi doneta naredba o sprovođenju istrage protiv Aleksandra M. zbog tri krivična dela otmica u saizvršilaštvu. Kako smo saznali od izvora bliskog istrazi, ovaj Nišlija se sumnjiči da je 2002. godine sa još dvojicom muškaraca u Francuskoj oteo tri žene, koje su primoravali na prostituciju. Reč je o Khadiji M. (48), Olgi S. (45) i Vesni R., koja je, kako navode izvori, usled torture umrla. U međuvremenu je B. N. pravosnažno osuđen za ovo krivično delo, a Z. R. je preminuo.

- Sumnja se da su Aleksandar M., B. N. i Z. R. oštećenu Olgu S. primorali da se prostituiše za njihov račun - navelo je Više javno tužilaštvo. - Od sredine aprila 2002. do 2. avgusta iste godine oni su oštećenu Khadiju M. držali u različitim hotelima na širem području Pariza, postupajući prema njoj na svirep način, kako bi je prinudili da im kaže kakve su izjave ona i oštećena Vesna R. dale u policiji Francuske. Prema Vesni R. su, sumnja se, upotrebili silu i zastrašivali je kako bi se ona prostituisala, a oni joj bili makroi. Oni su je, navodno, odveli iz Tuluza u parisku oblast i zadržali je, postupajući prema njoj na svirep način. U tim užasnim momentima ona je izdahnula.

U centru Niša, gde je navodno stanovao Aleksandar M., novinari nisu mogli mnogo da saznaju, osim da je on bio nenametljiv komšija.

- Ne znam šta je saopštila policija, ali on je ovde imao suprugu i izdavao je deo kuće. Uvek je bio predusretljiv, jednostavno, komšija kao svaki drugi - kaže jedan Nišlija, koji stanuje u blizini Aleksandra M., dok nam je druga komšinica rekla da su se oni, navodno, odavno odselili.

IZA BRAVE DA NE UTIČE NA SVEDOKE

Osumnjičenom Aleksandru M. je određen pritvor da, kako je saopšteno, boravkom na slobodi ne bi ometao postupak uticanjem na svedoke, koje je tokom istrage potrebno ispitati, kao i zbog činjenice da je za navedena krivična dela propisana kazna zatvora veća od deset godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)