"NOVOSTI" SAZNAJU: Uhapšen muškarac iz Meljaka zbog lažne dojave o bombi u Novom Sadu

Novosti online

20. 05. 2022. u 22:01

NOVOSADSKA policija, efikasnom akcijom uhapsila je B. M. (42) iz Meljaka, zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti i zloupotrebe znaka za pomoć i znaka za opasnost, saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ухапшен мушкарац из Мељака због лажне дојаве о бомби у Новом Саду

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Prema našim nezvaničnim saznanjima, on je u četvrtak, oko 20 časova, u novosadskoj ulici Aleksandra Benjaka, sa skrivenog broja telefona, pozvao na mobilni telefon stanarku u toj zgradi, rekavši joj:

- Dobro veče, zovem iz SUP-a. Imamo dojavu da je postavljena bomba u vašoj zgradi. Treba da se evakuišete"!

Uplašena stanarka, kao i ostali stanari, odmah su obavestili policiju, koja je proverila zgradu i ustanovljeno da se radi o lažnoj dojavi.

Brzom akcijom novosadskih inspektora, iako je osumnjičeni zvao sa sakrivenog broja, uhapšen je i njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Vulin o dojavama o bombama: Napadi su organizovani

Podsetimo, dojave o bombama kojih poslednjih dana stiže na stotine su, prema oceni ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, vid su specijalnog rata protiv Srbije, a napadi su organizovani i ne rade se samo iz jednog centra.

- Suštinski cilj svih ovih pretnji jeste da Srbija ne odlučuje samostalno i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu. Svaki napad počinje sa rečenicom ''zato što niste uveli sankcije Rusiji'', mi ćemo uraditi ovo ili ono - rekao je Vulin i dodao da je ovo jasna poruka šta se očekuje od nas.

Ocenio je da su ovakve pojave bolest savremenog sveta sa kojom moramo da se nosimo i da je, kada je o Srbiji reč, napad organizovan i pokrenut sa jasnim ciljem, a tolika eskalacija napada nije zabeležena nigde u svetu.

- Na njega se zalepe i razne psihopate, pa i maloletnici. Uhapsili smo i šest naših maloletnika koji su dojavljivali o podmetnutim bombama, a kada smo ih pitali zašto su to uradili, rekli su da ne znaju - naveo je ministar Vulin.

Otkriveno odakle stižu lažne dojave

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, identifikovali su lokacije ukupno 19 mejl adresa - 18 adresa Gmail servisa i jednu mejl adresu servisa ProtonMail, sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama na različitim lokacijama u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MEDVEDEV OŠTAR: Tome se bliži kraj, pukla je ljubav - Poljaci su besni, Evropljani ne žele Ukrajince