TRAGOVI NE VODE DO POČINIOCA: Tri godine od podmetnutog požara u vranjskoj firmi u kojem su izgorela brojna vozila i radne mašine

J. S.

20. 04. 2022. u 19:54

NI posle tri godine otkako su brojna vozila kao i radne mašine stradale u podmetnutom požaru u bazi građevinske firme "5D" u selu Prevalac, kod Vranja, istraga nikako ne vodi do počinioca.

ТРАГОВИ НЕ ВОДЕ ДО ПОЧИНИОЦА: Три године од подметнутог пожара у врањској фирми у којем су изгорела бројна возила и радне машине

Foto J. S.

U vranjskom Osnovnom javnom tužilaštvu "Novostima" je potvrđeno da je urađeno između ostalog 250 bukalnih briseva.

- Intenzivno se u saradnji sa policijom radi na rasvetljavanju i pronalaženju izvršioca, koji se terete za teška dela protiv opšte sigurnosti, izvršena u noći 15. aprila 2019. godine - kaže Miodrag Stojanović, portparol Osnovnog javnog tužilaštva.

Nabrajajući šta je sve urađeno, Stojanović kaže da je uzeto 250 bukalnih briseva, radi određivanja DNK preklapanja i upoređivanja sa profilima pronađenim na licu mesta, ali ni u jednom slučaju nije bilo poklapanja.

- Donete su i naredbe za veštačenje nadzornih kamera, kao i veštačenje mobilnih telefona oduzetih od više osoba - kaže Stojanović.

Kako smo ranije objavili, trojica maskiranih i naoružanih napadača tokom noći su vezali čuvara i zapalili gotovo kompletan vozni park u bazi privatnog preduzeća za niskogradnju "5D". Šteta je bila ogromna i procenjena je na oko pola miliona evra. Požar je lokalizovan, nakon višesatne intervencije vatrogasaca i srećom, tom prilikom nije bilo povređenih. Vlasnik firme tada je izjavio da sumnja da iza napada stoji konkurencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna