IZBOLI GA NASRED BULEVARA U NOVOM SADU: Saslušani osumnjičeni, pokrenuta istraga zbog brutalnog napada

Z. GRUMIĆ

15. 04. 2022. u 20:24

NAKON saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, nadležni sudija odredio je pritvor do 30 dana za A. K. (27) iz Kule i Novosađanina L. P. (28), vinovnicima sukoba na novosadskom Bulevaru oslobođenja, u kojem je A. T. (38) iz Kule naneto više ubodnih rana.

ИЗБОЛИ ГА НАСРЕД БУЛЕВАРА У НОВОМ САДУ: Саслушани осумњичени, покренута истрага због бруталног напада

Foto: Z. Grumić

Pritvor je takođe određen i za Kuljanina R. R. (26) osumnjičenog za pomaganje počiniocu posle izvršenog krivičnog dela, dok je po tom osnovu drugi osumnjičeni u bekstvu i za njim policija intenzivno traga.

OBRAZLOŽENjE

PRITVOR protiv A. K. i L. P. određen je zbog mogućeg uticaja na svedoke i osobitih okolnosti da mogu da ponove učinjeno krivično delo a za R. R. iz razloga uticaja na svedoke.

Tužilaštvo je saopštenju navelo da je pokrenulo istragu protiv A.K. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju, za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od pet do petnaest godina.

Protiv P.A. je istraga pokrenuta zbog sumnje da je pomogao A. K. prilikom izvršenja navedenog krivičnog dela.

- Povodom ovog događaja, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će, u skladu sa zakonom, hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage, nakon čega će doneti dalje procesne odluke, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena - navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Posle ranjavanja na prostopru bulevara ispred jedne kockarnice, u sredu popodne, A. T. je s teškim povredama hospitalizovan u Kliničkom centru Vojvodine, gde je operisan i u teškom je opštem stanju.

BONUS VIDEO: Akcija hapšenja osumnjičenog za ubistvo u Čačku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna