UHAPŠEN BRAČNI PAR KOJI RADI U POLICIJI: Akcija Sektora unutrašnje kontrole u Kruševcu

S. BABOVIĆ

31. 03. 2022. u 12:05

SUPRUŽNICI zaposleni u Policijskoj upravi Kruševac uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara, potvrđeno je u kruševačkoj policiji.

УХАПШЕН БРАЧНИ ПАР КОЈИ РАДИ У ПОЛИЦИЈИ: Акција Сектора унутрашње контроле у Крушевцу

Foto: S. B.

U akciji pripadnika Sektora unutrašnje kontrole MUP i PU Kruševac, lisice na ruke stavljene su policijskom službeniku Lj. R. (53) i njegovoj supruzi D. R. (46), zaposlenoj u upravnim poslovima.

- Oni se sumnjiče da su, od septembra 2019. do marta 2022. godine, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, Fondu za solidarnu pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova dostavljali račune iz apoteke, lažno predstavljajući da su to lekovi potrebni za njihovo lečenje - napominju u policiji. Na taj način su, kako se sumnja, doveli u zabludu odgovorna lica Fonda koja su im, na osnovu dostavljenih računa, isplaćivala novac.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni osnovnom javnom tužiocu u Kruševcu. Protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti i udaljeni su iz službe do okončanja tog postupka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!