PRITVOR ZBOG PODVOĐENJA NIŠLIJKE: Okrivljeni na saslušanju krivicu svaljivali jedni na druge

J. Ćosin

24. 03. 2022. u 18:29

PETORO okrivljenih da su podvodili dvadesetogodišnju devojku iz Niša prethodno je namamivši da dođe u Aleksinac i bude dadilja njihovoj deci, saslušano je u tužilaštvu i protiv njih je pokrenuta istraga zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina ljudima.

ПРИТВОР ЗБОГ ПОДВОЂЕЊА НИШЛИЈКЕ: Окривљени на саслушању кривицу сваљивали једни на друге

Foto: J. L.

Takođe, po predlogu tužilaštva, okrivljenima je određen pritvor u trajanju do 30 dana, i to iz svih zakonskih razloga.

Kako je otkrila jedna nevladina organizacija, Danica Barjamović (24), njen brat Zoran Barjamovića (24), njegova nevenčana supruga Egzona Tatari (24) i rođak Oliver Mustafić (32), devojku iz Niša su najpre oteli, zatim je prisilili na prostituciju, maltretirali pa prodali u Smederevskoj Palanci, zbog udaje. Međutim, kada je devojka odbila da stupi u odnose sa muškarcem za kojeg su hteli da je udaju, vratili su je u Aleksinac, nakon čega je tortura nad njom nastavljena sve dok nije iskoristila trenutak pažnje ostalih ukućana da pobegne.

Svo četvoro, kao i čovek iz Smederevske Palanke koji ju je otkupio zbog udaje, uhapšeni su i saslušani u VJT NIš. Kako naš list saznaje, oni su krivicu svaljivali jedni na druge.

- Od aprila do kraja avgusta Danica je preko Fejsbuka vrbovla oštećenu, kako želi da je angažuje da joj čuva decu pa je ona došla u njihovu kuću u Aleksinac, gde je ona živela sa bratom Zoranom i njegovom suprugom Egzonom, a u kojoj je boravio i brat osumnjičenog Zorana Oliver Mustafić. Ubrzo potom, Danica  je počela da ubeđuje oštećenu da spava sa Zoranom, a kada je to odbilo Danica ju je pretukla. Onda je Oliver, protiv njene volje, imao seksualne odnose sa njom, a kada je htela da pobegne, sprečili su je i kazali joj da mora da spava sa drugim mušarkcima jer im je dužna. Tukli su je, petili da će je ubiti, morala je da spava sa muškarcima u kući u koju su je dovodili, u kombiju, u automobilima mušterija, sve do Prokuplja. Za te usluge ljudi su davali hiljadu, dve dinara, koliko su imali. Neretko su je tukli i pred drugim ljudima, a zatim je prodali za 200 evra nekom čoveku u okolinu Smederevske Palanke, međutim kada je odbila da spava sa njim, vatili su je u Aleksinac. Nastavili su da je prinuđuju da se bavi  prostitucijom, dok nije iskoristila kad nisu bili kući i pobegla – kaže naš izvor iz istrage.

Prema rečima izvora, Oliver je na saslušanju imao drugačiju priču. Rekao je devojka bila zaposlena kod Danice, ali da ju je ona isterala jer nije znala ništa da radi, pa je on hteo da joj pomogne, ali je devojka navodno želela da bude sa Zoranom. Tvrdio je da ju je upravio Zoran podvodio drugim muškarcima, a da ih je on samo vozio. Priznao je da je i sam imao odnose sa njom, ali da je devojka na to sama pristala, ali da je navodno nije podvodio drugim muškarcima.

Njihove komšije u selu Glogovica kod Aleksinca šokirala je vest o njihovom hapšenju, jer, kako kažu, nisu mogli ni da zamisle da su oni na tako nešto spremni.

- Oni su se doselili krajem oktobra prošle godine, pa ih i ne poznajemo mnogo dobro. Prodali su tamo kuću, imali su dosta dugova, nešto su izmirili, to su prodali i kupili kućicu ovde. Za mene su oni kao komšije bili dobri. Dok su bili ovde, ništa od toga se nije dešavalo, a šta su radili ranije, to ne znam. Brat od uhapšenih je tu u njihovoj kući i jedno dete, ja sam sa njim razgovarao, koliko sam čuo od njega, ta devojka iz Niša je ometena u razvoju. Tvrde da im je sve smestio njihov rođak Oliver koji je u zatvoru. Njega takođe znamo, kad popije nezgodan je, tukao se sa policijom. Ovaj dečko tvrdi da je taj Oliver je sve to zamrsio sa tom devojkom. Gledali smo kad je policija došla da ih hapsi, puno dvorište policajaca, a deca plaču, imaju šestoro dece. Baš strašno – ispričao nam je jedan od komšija porodice Barjamović. 

Kako je saopštilo tužilaštvo, tokom istrage će se preduzimati odgovarajuće dokazne radnje i prikupljati dokazi od koristi za krivični postupak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)