NOVI SVEDOK OTKRIVA JOŠ NEKA UBISTVA: Raste broj saradnika tužilaštva u postupku protiv Belivuka i Miljkovića

E. H.

01. 02. 2022. u 08:00

U predstojećem sudskom postupku protiv vođa i pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pored Bojana Hrvatina, prema saznanjima "Novosti", još najmanje jedan okrivljeni imaće zaštićeni status.

НОВИ СВЕДОК ОТКРИВА ЈОШ НЕКА УБИСТВА: Расте број сарадника тужилаштва у поступку против Беливука и Миљковића

Foto: N. Skenderija/ATA Images/MUP

Iako je Tužilaštvo za organizovani kriminal odustalo od predloga da privilegovani položaj dobije Srđan Lalić, svedok-okrivljeni postaće drugi pripadnik grupe, koji je uhapšen početkom februara prošle godine sa ostalim članovima ove zločinačke ekipe.

Pripreme za dodelu ovog povlašćenog statusa su pri kraju. Ovakvoj "privilegiji" se nadao i Lalić, kome preti doživotni zatvor. Ispričao je sve o grupi, kako su osmišljavane otmice i likvidacije, koji su motivi za ubistva, ko je naredio koji zločin...

- TOK je odustao od njega, iako je rekao sve o Belivuku i Miljkoviću - navodi naš izvor blizak istrazi. - Drugi član grupe, međutim, ima manje zlodela na duši, a zna koliko i Lalić, ako ne i više. Čak i oko pranja para, likvidacijama, koje do sada nisu obuhvaćene optužnicom ili proširenjem istrage... Čeka se još samo jedna formalnost da mu se dodeli status svedoka-okrivljenog.

Zasad, ovakav donekle zaštićeni položaj ima jedino Bojan Hrvatin. On se brani sa slobode, kao i Vladimir Dimitrijević, koji je govorio o dilovanju droge, ali i Vojislav Đorđević, koji je opisao mučenje jednog mladića u kafiću na stadionu Partizana. U kućnom pritvoru su Slađana Sekulić i Nikola Stefanović.

Hrvatin je u svom iskazu detaljno opisao sva zlodela ove zločinačke ekipe, u kojima je i sam učestvovao. Na teret su mu stavljena četiri ubistva. On je bio najbliži, prema priči, sa optuženom braćom Budimir, Milošem i Markom, od kojih se Belivuk i Miljković nisu odvajali.

Mladić je ispričao da mu je Miloš Budimir, Belivukov čovek od poverenja, na jednom sastanku pokazao fotografije dva korita sa raskomadanim delovima tela. Rekao mu je da je to Aleksandar Gligorijević Puki.

- Ja sam mu tad rekao: "Ajde, vidi znaš malo, ono, ako bude tako nekad da učestvujem i ja", jer su bile neke priče da treba da se "okrvimo" i dok se ne okrvimo - nema tu poverenja. To je jednostavno tako na ulici - ispričao je Hrvatin. - Marko Budimir mi je na to rekao: "Biće, biće toga još, imamo ih još".

Nedugo posle toga, Hrvatinu je rečeno da namami navijača Gorana Veličkovića Goksija, za koga su saznali da ga poznaje i da sa njim komunicira preko "Skaja". Oni su pokušavali da ga namame, ali im je stalno izmicao. Hrvatin mu je ponudio da mu proda pištolj i Goksi je "naseo". Oteli su ga i odvezli pravo u Ritopek.

OBJASNIO KAKO SU NAMAMLjENE ŽRTVE

HRVATIN je objasnio i kako su namamljeni Milan Ljepoja, Lazar Vukićević i Zdravko Radojević, žrtve Belivukove i Miljkovićeve mafijaške ekipe, ali i na koji način je kuća u Ritopeku čišćena nakon zločina. Zahvaljujući njemu, TOK je uspeo da dešifruje nadimke na "Skaj" aplikaciji putem koje su članovi grupe međusobno komunicirali i slali fotografije izmasakriranih tela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?